`Niyet tazeledik`

Kobani olayları ile tıkanan açılım süreci ile ilgili yeniden olumlu açıklamalar devam ediyor. Son olarak Ak Parti Sözcüsü Beşir Atalay `Niyet tazeledik ve süreç şeffaf bir şekilde yürüyecek` dedi.

`Niyet tazeledik`
AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, çözüm sürecinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile yapılan son görüşmeler için bunun bir anlamda niyet yenilenme olduğunu ve kararlılığın devam ettiğini belirtti.
 
Atalay Ankara’daki AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, son açıklamalarla yumuşayan çözüm sürecini değerlendirdi. Atalay, süreçle ilgili çalışmaların devam etmesi yönünde her iki tarafta da bir kararlılık söz konusu olduğunu belirtti.
 
Atalay, ‘Çözüm süreci şeffaf bir şekilde yürüyecek. Asla bir güvenlik boşluğu meydana getirmemeli, bu konuda bahanelere sığınılmaması lazım. Bu konuda en ufak bir zaaf olmayacak. Kanaatimce bundan sonra süreç sağlam bir zeminde yürümeye devam edecek. Bundan sonra daha şeffaf zeminde ilerleyecek’dedi.
 
İLK GÖRÜŞME AKDOĞAN’LA
 
Bu arada taraflar arasında temaslar yeniden başlıyor. Bu kapsamda HDP heyeti pazartesi günü Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile görüşecek.
 
Görüşmede müzakere koşullarının oluşturulmasının da gündeme geleceğini söyleyen HDP’li İdris Baluken, çözüm sürecinin hızlanması konusunda yapılması gerekenleri tartışacaklarını belirtti. Balurken, ‘Hem müzakere koşullarının oluşturulması hem de müzakere mekanizmalarının hayata geçmesi ile ilgili talepler var. Sekretarya da onun içindedir’ şeklinde konuştu.
 
Heyet üyelerinden Pervin Buldan ise, Ak Parti Sözcüsü Beşir Atalay’ın ‘Süreç şeffaf bir şekilde yürüyecek’ sözlerini, bundan sonra somut ve pratik adımlar atılacağının göstergesi olarak değerlendirdiklerini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X