Nobel kazandı

Nobel Barış Ödülü`nü Pakistanlı Malala Yusufzay ve Hindistanlı Kailash Satyarthi kazandı. Adaylar arasında Papa Francis, Edward Snowden, Bill Clinton ve Rusya`dan muhalif bir gazete vardı.

Nobel kazandı
Nobel Barış Ödülü için bu yıl 278 aday yarıştı. Nobel Barış Ödülü’nü kazanan isimler ise, Taliban’ın kafasına ateş ederek öldürmek istediği Pakistanlı Malala Yusufzay ve çocuk hakları aktivisti Hindistanlı Kailash Satyarthi kazandı.
 
Norveç’teki Nobel Komitesi bu yılki Nobel Barış Ödülü sahiplerinin 17 yaşındaki Pakistanlı Malala Yusufzay ve Hindistanlı çocuk hakları aktivisti Kailash Satyarthi olduğunu belirtti.
 
Nobel Barış Ödülü’ne bu yıl 278 isim aday gösterildi. Arjantin Kongresi tarafından aday gösterilen 77 yaşındaki Papa Francis en büyük adaylardan biri olarak gösteriliyordu.
 
Papa Francis ödüle layık görülürseydi Nobel Barış Ödülü’nü alan ilk papa olarak tarihe geçecekti.
 
Adaylar arasında ABD eski Başkanı Bill Clinton, ABD’nin gizli yazışmalarını sızdıran CIA eski çalışanı Edward Snowden ve Kongo’da şiddet gören kadınlara yardım eli uzatan doktor Denis Mukwege de vardı.
 
Bir diğer aday ise, Rusya’dan bir gazeteydi. Nobel Barış Ödüllü Gorbaçov’un desteğiyle kurulan muhalif “Novaya Gazeta” güçlü adaylardan biri olarak görülüyordu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X