Nobelli Sancar’dan Emine Örnek’e ödül

2 yıllık mazisi ile umutları yeşerten Emine Örnek Fen Lisesi, yeni bir ilke imza atarak, “Prof.Dr. Aziz Sancar Uluslararası Bilim Olimpiyatları”nda Araştırma Kategorisi Matematik Dalında Birincilik Ödülünü Prof.Dr. Aziz Sancar’dan aldı.

Nobelli Sancar’dan Emine Örnek’e ödül

Liseli gençlerin bilimsel projelerine destek olmak amacıyla Çekmeköy Belediyesi tarafından 1.si  düzenlenen “Prof. Dr. Aziz Sancar Uluslararası  Bilim Olimpiyatları”nda 26 ülkeden 785 başvuru yapıldı. Projelerin Araştırma, Teknoloji ve Enerji Verimliliği adı altında 3 kategoride değerlendirildiği yarışmada 100 proje finale  katılmaya hak kazandı. Final sunumları sonunda her kategoriden 7 mansiyon ve 3 derece olmak üzere, toplam 30 yarışmacı ödül aldı. 

Araştırma kategorisinde yarışmaya katılan Emine Örnek Fen Lisesi 10.sınıf öğrencileri  Çağla Atay ve Elif Zeynep Nerez, danışman öğretmenleri Esden Yılmaz’ın rehberliğinde matematik projesi olarak “Karlı Şemsiye” projesini başarıyla sundular. 

Çekişmeli geçen finalin ardından 1. olarak ödüllerini Prof. Dr. Aziz Sancar’ın elinden alma şerefine eriştiler. Emine Örnek Okulları Kurucu Müdürü Emine Örnek büyük başarıya imza atan öğrencilerini ve öğretmenlerini kutlayarak, gurur verici başarılarının devamını diledi. Örnek, okul bünyesinde bu tür projeleri sonuna kadar destekleyerek, her türlü imkanı sağladıklarını belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X