‘Nöbet’ sırasında Başkan’a telefon

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’ı telefonla arayarak darbe girişiminin ardından İznik’te demokrasi nöbeti tutan İzniklilere seslendi.

‘Nöbet’ sırasında Başkan’a telefon

İzniklilerin darbe girişiminin ardından Belediye Meydanı’ndaki demokrasi nöbeti sürerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saat 03.00 sıralarında Belediye Başkanı Osman Sargın’ı cep telefonu ile aradı. 

Belediye Başkanı Osman Sargın cep telefonunun sesini açarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan demokrasi nöbeti tutanlara seslendi. Erdoğan, “İznikli kardeşlerime gecenin bu saatinde Ankara’dan sesleniyorum. Sizler gecenin bu saatinde demokrasi nöbetini başarılı bir şekilde sürdürüyorsunuz. Bu nöbetleriniz hayırlara vesile olsun. Sizleri 79 milyon adına en kalbi duygularla tebrik ediyorum. Gerçekten 15 Temmuz darbesi sizin bu duruşunuz ve milletin bu duruşu ile engellendi” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyada eşi ve benzeri olmayan bir demokrasi mücadelesini siz verdiniz. Bir şey ispat ettiniz. Silahların gücü hiçbir halkın gücünü yenemeyecek ve aşamayacaktır. Bunu ispat ettiniz. Bundan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Birliğiniz ve beraberliğimiz daim olsun. Hep birlikte birliğimiz için tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet diyeceğiz. Bizim Rabia’mız budur. Bu yolda yürüyecek ve yarınlarımız bugünlerimizden daha güzel olacak. Ve bütün bu çekilen çileler ve sıkıntılar inşallah kutlu bir doğumun müjdecisidir. Bu demokrasi nöbetinizi de tekrar kutluyor ve tebrik ediyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X