Nöbet tutan öğretmenler ücret istiyor

Memur-Sen, ‘Angaryaya hayır, nöbet tutan öğretmenlere ücret verilsin’ diyerek Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Sendika, nöbet tutan öğretmenlere ücret verilmesi ve ek ders ücretlerinin artırılması için imza kampanyası başlattı.

Nöbet tutan öğretmenler ücret istiyor

Öğle saatlerinde  Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan Memur-Sen üyesi eğitimciler, yaptıkları kitlesel basın açıklamasında, okullarda nöbet tutan öğretmenlere ücret verilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi Başkanı Numan Şeker, şunları kaydetti:

‘Diğer sendikalar gibi nöbet mahallerini terk ederek değil, kamu idare kurumlarında bunu gündeme getirdik. 19. Milli Eğitim Şurası’nda kabul edildi ama buna rağmen devlet ve hükümet tarafından eğitim çalışanlarına bu ödemeler verilmiyor. Bu gecikmeleri ortadan kaldırma adına önceki yıl yaptığımız sivil itaatsizlik eylemiyle ilgili imza kampanyası başlatacağız ve nöbet mahallerini terk etmeyeceğiz. Evet, bu işin takipçisiyiz. Türkiye’nin 81 ilinde milli eğitim müdürlükleri binası önünde bu açıklamayı yapıyoruz, uyarılarımıza şimdiden start veriyoruz.’

HAKKIMIZI İSTİYORUZ

Memur-Sen Bursa Şube Başkan Yardımcısı Mustafa Sarıgül ise şunları söyledi: ‘Ek ders esaslarındaki eşitsizlik giderilmeli, ders ücretleri iki katına çıkarılmalıdır. Karşılıksız nöbet görevinin yanında bir başka sorunsa ek ders esaslarındaki adaletsizlik ve uzun süredir öğretmenlerin ek ders ücretlerinde iyileştirme yapılmamasıdır. Milli Eğitim Bakanlığı, iki yıl önce sendikalardan da görüş alarak ek ders esaslarında yapmayı planladığı değişikliği bir türlü yapamadı. Bu adaletsizliğin de giderilmesini bir an önce istiyoruz. Yönetmelik zoruyla ceza tehdidi altında zorla nöbet görevinin verilmesi ve karşılık olarak hiçbir ücret ödenmemesi angarya niteliğinde olduğu kuşkusuzdur.’ Konuşmalar sırasında eğitimciler, ‘Sadaka değil hakkımızı istiyoruz’ şeklinde slogan attı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X