Etiketler: Koronavirüs Koronavirüs Tedbirleri Sokağa Çıkma Kısıtlaması Yüz Yüze Eğitim
KORONAVİRÜSLE MÜCADELE
Türkiye`nin koronavirüsle mücadelesi yaklaşık bir yıldır devam ediyor. Salgına karşı alınan tedbirler ise vaka sayılarına göre değişiyor.
TEDBİRLERE DEVAM
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kabine toplantısı gerçekleştirildi. Koronavirüsle mücadelenin ele alındığı toplantıda, tedbirlerin devamına karar verildi.
NORMALLEŞME SÜRECİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, mart ayı başında kademeli normalleşme sürecinin başlayacağını açıkladı.
SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI
İller vaka, aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek, çok yüksek riskli olarak sınıflandırılacak. Sokağa çıkma kısıtlaması aşamalı olarak kaldırılacak.
Hafta sonu kısıtlamaları illerin vaka durumlarına göre kaldırılacak.
KAFE VE RESTORAN
Restoran, kafe, kıraathane esnafını rahatlatacak yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacak.
YÜZ YÜZE EĞİTİM
Üniversitelerde uygulamalı eğitim yüz yüze yapılacak. Teorik eğitimlere de çevrimiçi devam edilecek.
Normalleşme takvimi vaka sayısına göre hızlı bir şekilde devam edecek.
Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taner Demirer, normalleşme sürecine geçişle ilgili atılacak adımları TRT Haber’e değerlendirdi.
Normalleşmeye geçiş sürecinde illerdeki vaka ve hasta sayılarına bakılacağını ifade eden Demirer, “İllerdeki vaka ve hasta sayılarına bakarak karar verilecek. Bu kontrollü tedbirlerin gevşetilmesi. Biz tamamen bir normalleşmeye dönmeyeceğiz. Bunun için nüfusun yüzde 60’ının aşılanması lazım” dedi.
Türkiye nüfusunun yüzde 5’inin aşılandığını belirten Demirer, “Biz şu an nüfusumuzun yüzde 5’ini aşıladık. Bizim mutlaka haftada 2 milyon kişiyi aşılamamız lazım. Ayda 8 milyon kişiyi aşılarsak, 2021 yılı sonunda aşılamayı bitirmiş oluruz. Ayda 8 milyon kişiyi aşılayamazsak aşılama süreci 2022 yılının ortasında biter” açıklamasında bulundu.
AA – TRT Haber