Normalleşme başlıyor: İşte atılacak adımlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Mart başı itibarıyla kademeli normalleşme sürecinin başlayacağını belirten Erdoğan, “Restoran ve kafe esnafımızı rahatlatacak adımların yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacak” dedi. İşte yeni normalleşme sürecinde atılacak adımlar…

Normalleşme başlıyor: İşte atılacak adımlar

Etiketler: Koronavirüs Koronavirüs Tedbirleri Sokağa Çıkma Kısıtlaması Yüz Yüze Eğitim

KORONAVİRÜSLE MÜCADELE

Türkiye`nin koronavirüsle mücadelesi yaklaşık bir yıldır devam ediyor. Salgına karşı alınan tedbirler ise vaka sayılarına göre değişiyor.

TEDBİRLERE DEVAM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kabine toplantısı gerçekleştirildi. Koronavirüsle mücadelenin ele alındığı toplantıda, tedbirlerin devamına karar verildi.

NORMALLEŞME SÜRECİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mart ayı başında kademeli normalleşme sürecinin başlayacağını açıkladı.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

İller vaka, aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek, çok yüksek riskli olarak sınıflandırılacak. Sokağa çıkma kısıtlaması aşamalı olarak kaldırılacak.

Hafta sonu kısıtlamaları illerin vaka durumlarına göre kaldırılacak.

KAFE VE RESTORAN

Restoran, kafe, kıraathane esnafını rahatlatacak yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacak.

YÜZ YÜZE EĞİTİM

Üniversitelerde uygulamalı eğitim yüz yüze yapılacak. Teorik eğitimlere de çevrimiçi devam edilecek.

Normalleşme takvimi vaka sayısına göre hızlı bir şekilde devam edecek.

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taner Demirer, normalleşme sürecine geçişle ilgili atılacak adımları TRT Haber’e değerlendirdi.

Normalleşmeye geçiş sürecinde illerdeki vaka ve hasta sayılarına bakılacağını ifade eden Demirer, “İllerdeki vaka ve hasta sayılarına bakarak karar verilecek. Bu kontrollü tedbirlerin gevşetilmesi. Biz tamamen bir normalleşmeye dönmeyeceğiz. Bunun için nüfusun yüzde 60’ının aşılanması lazım” dedi.

Türkiye nüfusunun yüzde 5’inin aşılandığını belirten Demirer, “Biz şu an nüfusumuzun yüzde 5’ini aşıladık. Bizim mutlaka haftada 2 milyon kişiyi aşılamamız lazım. Ayda 8 milyon kişiyi aşılarsak, 2021 yılı sonunda aşılamayı bitirmiş oluruz. Ayda 8 milyon kişiyi aşılayamazsak aşılama süreci 2022 yılının ortasında biter” açıklamasında bulundu.

AA – TRT Haber

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X