NOSAB’ın gurur gecesi

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) ile Nilüfer Sanayici ve İşadamları Derneği (NİLSİAD) işbirliğinde düzenlenen törenle bölgede faaliyet gösteren firmalar istihdam, ihracat ve ciro kategorilerinde ödüllendirildi.

NOSAB’ın gurur gecesi

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

 

Podyum Davet’te gerçekleşen organizasyonun açılışında konuşan NOSAB Başkanı Mehmet Fikri Ünal, Bursa’nın sadece içinde yaşayanlar için değil, Türkiye için de gurur kaynağı olduğunu kaydetti. Bursalı sanayicilerin bütün varlıklarıyla Türkiye’nin yarınları için çalıştığına ve yeni projeler üretmeye devam ettiğine dikkat çeken Ünal, Türkiye’nin 90 yılda geldiğini noktanın büyük bir başarı olduğunu belirtti. Yine de bunun yeterli olmadığına işaret eden Ünal, ”30 yıl sonra robotların insan nüfusundan daha fazla sayılara ulaşacağı iddia edilen dünyamızda ülkeler arasındaki yarışı her zaman olduğu gibi kalabalık yığınlar değil, nitelikli insanlar belirleyecektir. Başta matematik ve fen bilimleri olmak üzere temel bilimlere dayalı eğitimlere ağırlık verenler, araştırma ve geliştirmeyi ülkeleri için ilke edinenler yarışı önde götüreceklerdir” ifadelerini kullandı.

EN BÜYÜK SORUN VASIFSIZ İŞSİZLİK

NİLSİAD Başkanı Yalçın Aras ise, NOSAB’ın Bursa’nın önemli sanayi kuruluşlarını bünyesinde barındıran ve ülke ekonomisine katma değer sağlayan bir organize sanayi bölgesi olduğunu ifade etti. Endüstri 4.0’ı da değerlendiren Aras, ”Dünya hızla robotlaşmaya giderken ve yapay zekayla uğraşırken bizlerin geleneksel yöntemlerle ayakta kalmamız ve rekabet etmemiz artık mümkün görünmemektedir. Yakın gelecekte vasıfsız işsizlik dünyanın başındaki en büyük sorunlardan birisi olacaktır.”

TEŞVİK GERÇEKÇİ FİKİRLERE VERİLMELİ

Gecenin konuşmacı konuğu Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, dünya ve Türkiye açısından 2017 yılını değerlendirdi. Yıl sonuna doğru ABD Merkez Bankası’nın biraz daha faiz artıracağını, Amerikan enflasyonuyla ilgili daha fazla dataya sahip olunacağını ifade eden Demirtaş, ”Eğer oradaki çekirdek enflasyon biraz daha kafasını yukarı kaldırırsa, bu ABD’de daha yüksek faiz demek. Bu da gelişmekte olan ülkeler için kötü demek. Türkiye özeline bakacak olursak Türkiye’nin cari açık finansmanına eğilmesi gerekiyor. Türkiye’nin acil olarak reformlara girişmesi lazım. Bu Ar-Ge teşvikleri falan çok güzel ama burada teşvik verilmesi var bir de verilen teşvikin denetlenmesi var. Teşvikler verilirken çok uçuk kaçık fikirlere değil, gerçekle biraz daha yakın fikirlere verilmeli ve sonrasında da denetlenmeli” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X