Noterler durdu araç satışları aksadı

Noter Bilgi Sistemi’nde devam eden teknik bir arıza nedeniyle dün Türkiye genelindeki tüm noterlerde araç alım-satımları durdu.

Noterler durdu araç satışları aksadı

Noterlerde işlem yapılamazken, vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Türkiye Noterler Birliği Genel Sekreteri Ayhan Tosun, ”Araç satış sistemi 2-3 taraflı çalışıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, Gelir İdaresi Başkanlığı ve araç muayene istasyonlarına bağlı bir sistem. Bu sistemin Emniyet Genel Müdürlüğü POL-NET kısmında bir sıkıntı var, giderilmeye çalışılıyor. Arada sırada olan bir arıza. Büyük bir şey değil bazen yaşanabiliyor” dedi.

GÜN BOYU DEVAM ETTİ

Bursa’da da sıkıntı gün boyu devam etti. 16. Noter Başkatibi Öner Evran, konu ile ilgili yaptığı açıklamada sistemden kaynaklı bir arıza yaşandığını belirtti. Evran, ”Gün boyu satış işlemlerinde aksaklıklar yaşandı. Elektronik sistemi sürekli kontrol ettik, ara ara gelip gitti. Birkaç saatte 1-2 araç satışı ancak gerçekleştirebildik. Sabah saatlerinden akşama kadar bekleyen insanlar oldu” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X