Nova Koleji’nde anlamlı kermes

Bursa’nın sevilen eğitimcilerinden, Fizik Öğretmeni Canan Topsakal’ın kurucusu olduğu Özel Nova Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri kermes etkinliği düzenlediler. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı haftasında düzenlenen ve son 3 yıldır Bursa’da güzel etkinliklere imza atan Nova Koleji öğrencileri elde edilen gelir ile birçok bağışta bulundular.

Nova Koleji’nde anlamlı kermes

Başöğretmen Atatürk’ün, ‘Bütün ümidim gençliktedir’ sözünden yola çıkarak öğrencilerine sorumluluk aşıyalan deneyimli eğitimci Canan Topsakal, Cumhuriyetimizin kuruluşundaki sorumluluk ve güçlü birliktelik duygusunu aşılamayı amaçlıyor. 30 yıllık eğitimcilik yaşantısından damıttığı engin görgüyü genç kuşaklara aktaran Topsakal bu kermes sayesinde geleneksel değerlerimizin de göz ardı edilmemesi gerektiğini söylüyor. Bu amaçla, öğrencilerine ‘yaprak sarması’ yapmayı öğreten ve bu yemeği gelenekselleşen kermeste velilere sunan okulda tam bir şölen havası hakimdi.

Kermes geliri ile tekerlekli sandalye

Öğrencilerin sadece akademik başarıya odaklanmalarının gerçek yaşamı öğrenmeleri için yeterli olmadığını söyleyen Canan Topsakal, okuldaki herkesin katılımıyla düzenlenen etkinliğin birçok amacı olduğunu belirtti. Öncelikle Ulu Önder Atatürk’ün, Türkiye Cumhuriyetini kurarken yaşadığı zorlukların idrak edilmesi gerektiğinin altını çizen deneyimli öğretmen öğrencilere bir rol model olarak Mustafa Kemal Atatürk’ü gösteriyor. Bir diğer amaç ise kermesteki yemeklerin sembolik satışından elde edilen gelirin bir kısmı ile tekerlekli sandalye almak. Bütün bunların ötesinde 23 Mayıs günü bir grup öğrenci Yaşlılar Evi’ni ziyaret etti ve bağışta bulundu.

Nova Koleji ruhu cıvıl cıvıl

Öğretmen, öğrenci ve velilerin bir araya geldiği Nova Koleji Kermes’inde müzik grubu kuran liselilerin müzik dinletisi, ebru sanatının canlı uygulamaları, bilim partisi ve öğrencilerin kendi üretimi olan ‘drone’ gösterisine olan ilgi çok yoğundu. Öğrenciler de her yıl düzenlenen bu etkinlik sayesinde Atatürk’ü andıklarını, sorumluluk kelimesinin içini nasıl doldurduklarını, iletişim becerilerinin geliştiğini ve birlikte çalışarak sosyal yardımlar-bağışlar yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlattılar.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X