Nova’dan robotlu uygulama

Teorik eğitimi, özel tasarlanmış teknoloji laboratuvarlarında pratik uygulamalarla buluşturacak olan Nova Okulları, 2016-2017 eğitim öğretim yılına yoğun hazırlanıyor.

Nova’dan robotlu uygulama

Sistem olarak, kişisel gelişimi ön planda tutan gelişmiş ülkelerde uygulanan ve öğrenciyi dersin, bilginin her aşamasına dahil ederek, öğrenmeyi kalıcı ve güçlü kılan bir metodu benimseyen Nova Anadolu ve Fen Liseleri, Bilkent Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barbaros Çetin’in koordinatörlüğünde robot programlama ve 3 boyutlu yazıcı uygulamaları gerçekleştirecek. 

Eğitim kurumlarının kurucusu fizik öğretmeni Canan Topsakal, 24 yıldır sürekli gelişen ve hep dinamik kalan eğitim vizyonlarıyla öğrenci merkezli düşünüp, yaparak ve yaşayarak öğrenilen bir okul oluşturacaklarını belirtti. Bu kapsamda laboratuvar ortamında kullanılacak tüm donanımları, Nova Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri, 3 boyutlu yazıcılarla kendileri yapacak. Yıllar önce üniversite sınavlarına hazırladığı öğrencilerinden Doç. Dr. Barbaros Çetin’in bu projede koordinatör olmasının ayrıca değer taşıdığını vurgulayan Canan Topsakal, “27 -29 Mayıs 2016 tarihleri arasında yeni okulumuzun eğitime bakışını özetleyen projelerimizin tanıtımını gerçekleştireceğiz. Doç.Dr. Barbaros Çetin, Bilkent Üniversitesi Makina Mühendisliği’nden Doğan Öner, Müge Özcan, İbrahim Yıldıran ve Merve Çetiner ile robot programlama ve 3 boyutlu yazıcı uygulamalarının tanıtımını gerçekleştirecekler” dedi. İngilizce eğitimin de  temel öncelikler arasında kabul edildiği Nova Fen ve Anadolu Liseleri, 17 Nisan 2016 tarihinde 8. Sınıf öğrencileri için Nova’ya Geçiş Sınavı düzenleyecek. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X