Nova’nın hedefi büyük!

Özel Nova Fen ve Anadolu Lisesi Spor Kulübü, kurulduğu ilk yılda Voleybol 2. Ligi’ne çıkmayı başardı

Nova’nın hedefi büyük!

ERKAN SAĞLIK

Özel Nova Fen ve Anadolu Lisesi Spor Kulübü, başarıdan başarıya koşuyor. Uzun yıllar Bursa voleyboluna hizmet veren tecrübeli Antrenör Nizamettin Çakır, Okul Yönetim Kurulu Başkanı Canan Topsakal ile örnek bir uygulamaya imza attı.

Voleybol branşında başarılı olan fakat maddi durumu iyi olmayan genç sporcuları bünyesine alarak, Nova Spor Kulübün’de istihdam eden ve bu öğrencileri belli burs karşılığında eğitimlerini sağlayan bu özel eğitim kurumunda öğrenciler, ayrıca fen bilimleri, görsel sanatlar ve müzik eğitimlerini de  en iyi şekilde alıyor. 40 yıldır eğitim dünyasının içinde olan Okul Yönetim Kurulu Başkanı Canan Topsakal, maddi boyuttan çok insana yatırım yapmak için başarılı sporculara burs sağladıklarını söyledi. 

Çok özel okuluz

Oyuncularının başarıları ile gurur duyan Antrenör Nizamettin Çakır, ‘Bu çocukların kariyerlerini kullanarak iyi okullarda okumasını istedik. Amacımız voleybolcu çocukları iyi okullarda okutmak ve akademik kariyerlerini güvence altına alarak 4 yıllık üniversite bitirmelerini sağlamak.

Bu okulda bunu başarı ile yürüttük. Çünkü akademik kariyerleri önde sporcu kimlikleri daha arkada gidiyor. Şu anda lisede okuyan 16 oyuncumuz var. Gençler, yıldızlar ve minikler kategorisinde toplam 36 sporcumuz var. Yeni bir kulübüz. Ona rağmen başarılı çıkışımız var’ dedi.

Takım kaptanı İzel Kahraman, ‘3 senedir Nova’da okuyorum. Daha önce Büyükşehir Belediyesi’nde oynuyordum. Benimle birlikte 8 arkadaşım buraya geldi. Hep birlikte mutluyuz’ diye konuştu. 

***

40 Yıldır Eğitim dünyasının içinde olan Okul Yönetim Kurulu Başkanı Canan Topsakal, ‘Fen Bilimlerinin yanında eğilimlerine göre spor, sanat ve müzik konusunda da öğrencilerimize en iyi eğitimi vermeye çalışıyoruz’ dedi.

Okul Yönetim Kurulu ve Kulüp Başkanı Başkanı Canan Topsakal, Antrenör Nizamettin Çakır’ı başarılarından dolayı kutladı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X