NSA çalışanı tutuklandı

ABD’de Rusya’nın başkanlık seçimlerine Donald Trump lehine müdahale ettiği iddiaları ve sızdırma haberler konusunda çarpıcı bir gelişme yaşandı.

NSA çalışanı tutuklandı

Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) bir çalışanı, Rus hackerların seçimlere müdahalesine ilişkin ‘2042’ye dek gizli’ damgası taşıyan bir belgeyi basına sızdırdığı gerekçesiyle tutuklandı. Donald Trump yönetiminin politikalarını sosyal medyadan açıkça eleştiren Winner’in, işe başladığı 13 Şubat’tan itibaren devlete bağlı gizli belgeleri topladığı iddia ediliyor. Winner, ‘savunma bilgilerini toplama, silme ve sızdırmaktan’ yargılanacak.  Tutuklama, özellikle Rusya soruşturması konusunda sızdırma haberleri engellemek istediği bilinen Trump yönetiminin bu yöndeki ilk somut girişimi olarak yorumlandı. 

25 yaşındaki sözleşmeli NSA çalışanı Reality Leigh Winner’ın sızdırmakla suçlandığı belgede, Rus hackerların Amerikan seçimleri için yazılım tedarik eden en az bir şirkete siber saldırı düzenlediği öne sürülüyor. Belgedeki istihbarat bilgileri doğru olmaları halinde, Rus hackerların Amerikan seçimlerinde oylama sistemine sızmayı amaçladığı anlamına geliyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X