Nüfus artışı suç oranını da artırdı

İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, suç oranında artış olduğunu söyledi.

Nüfus artışı suç oranını da artırdı

SADULLAH ORGAN

 

Başsavcısı Osman Köse, “Nüfusta artış var. Doğal olarak nüfusta artış olunca, insanlar arasındaki hukuki ilişkilerin sayısında da artış oluyor. Uyuşmazlıklarda da artış oluyor. Ancak benzer nüfusa ve ekonomiye sahip diğer şehirlerle karşılaştırdığımızda İnegöl’ün ekstra bir yoğunluğu yok. Kıyasladığımızda diğer şehirlerle benzer düzeydedir” dedi.

İnegöl Adliyesinde, yakın zamanda yeni mahkemelerin açılması konusunun gündemde olmadığını aktaran Köse, “Adliyemizde yeteri kadar mahkeme var. İnegöl, hem çok göç alan hem de sanayi faaliyetleri itibariyle yoğun bir bölge. Dolayısıyla hukuki uyuşmazlıkların sayısında da yıldan yıla ciddi bir artış söz konusu. Buna paralel olarak bu yıl olmasa bile ilerleyen yıllarda, ihtiyaca göre mahkeme sayılarında artış olabilecektir” şeklinde konuştu.

İnegöl Başsavcısı Osman Köse, İnegöl’de yakın zamanda Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü’nün de faaliyete geçeceğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X