‘Nüfus Genel Müdürlüğü’nden bir sızma yok’

İçişleri Bakanı Efkan Ala, kimlik bilgilerinin çalındığı iddiasına ilişkin, “Bizim MERNİS programında yani nüfus hizmetlerini sunduğumuz Nüfus Genel Müdürlüğü’nden herhangi bir sızma yok.” dedi.

‘Nüfus Genel Müdürlüğü’nden bir sızma yok’

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Mecliste gazetecilerin, “50 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin sızdığına yönelik iddialara ne diyorsunuz?” sorusuna, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın konuyla ilgili açıklama yaptığını hatırlattı.

 

“Nereden sızdığına, ne zaman olduğuna dair, ta 2009’daki bir hadise, yeniden gündeme getiriyorlar. Bizim MERNİS programında yani nüfus hizmetlerini sunduğumuz Nüfus Genel Müdürlüğünden herhangi bir sızma, herhangi bir dışarıya çıkma yok” diyen Ala, vatandaşların rahat olmasını ve endişe etmemesini istedi.

 

Ala, “Bu bakımdan yani nüfus hizmetlerinden Nüfus Genel Müdürlüğünden, İçişleri Bakanlığından, kimliklerin tutulduğu birimde, Nüfus Genel Müdürlüğünün sisteminden bir sızma yok” ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X