Nükleer müzakerelerde sınırlı ilerleme

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Brüksel’de gerçekleştirilen nükleer müzakerelerde sınırlı ilerleme sağlandığını belirtti.

Nükleer müzakerelerde sınırlı ilerleme

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, nükleer müzakereler için İran, İngiliz, Alman ve Fransız dışişleri bakanları ile Brüksel’de bir araya geldi.

Mogherini, toplantı öncesinde basına yaptığı açıklamada, İran’la nükleer müzakerelerde iyi bir anlaşma için ortak zemin oluşturulması gereken kritik 2 haftaya girildiğini belirterek, “Hala üstesinden gelinmesi gereken açıklar var. Bu akşam Avrupa tarafının katkısının faydalı olacağını umuyorum” dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, “(Çözüme) eskisinden daha yakınız fakat gideceğimiz uzun bir yol var” diye konuştu.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, “Bu konuda ABD’de farklı görüşler var ama benim fikrim yıllardır süren ihtilaf ve 10 yıldır devam eden müzakerelerin ardından eğer görüşmeleri sonuçlandırabileceksek bu fırsatı yakalamalıyız” değerlendirmesinde bulundu.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, “İlerlemeler var ama henüz çözülmeyen önemli konular da var ve bunlarda ilerleyip ilerleyemeyeceğimizi göreceğiz” ifadesini kullandı.

Görüşmede İran’ı Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif temsil etti.

‘Sınırlı ilerleme’

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, gerçekleştirilen nükleer müzakerelerde sınırlı ilerleme sağlandığını belirtti.

İran ile Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin daimi üyeleri ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa ile Almanya’nın oluşturduğu “5+1 grubu” arasındaki müzakerelerde mart sonuna kadar çerçeve anlaşması ve 1 Temmuz’da kapsamlı anlaşma hedefiyle görüşmelere bu hafta İsviçre’nin Lozan kentinde devam edilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X