Nükleer restleşmesi

ABD yönetimiyle İran arasındaki nükleer gerginlik tırmanıyor. Trump’ın yardımcısı Pence, İran’ın nükleer silah sahibi olmasına asla izin vermeyeceklerini belirtti. Tahran ise tehditlere aldırış etmeyeceğini belirtti.

Nükleer restleşmesi

Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Güvenlik Konferansı’nda konuşan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, İran’ın nükleer silah elde etmesine asla izin vermeyeceklerini söyledi. 

Nükleer bağlantılı yaptırımların İran’a daha fazla ‘bölgeyi tehdit etme’ özgürlüğü verdiğini savunan Pence, Trump yönetiminin Tahran’ın nükleer silahlara sahip olmasına asla izin vermeyeceğini söyledi. Pence ayrıca İran’ı ‘terörizmin lider devlet destekçisi’ olarak nitelendirdi. 

ZARİF’TEN YANIT

CNN kanalında soruları yanıtlayan İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif ise, ABD’nin ülkesine yönelik açıklamaları hakkında , ‘İran’la daha önce çalışmış devletler, İran’ın tehditlere aldırış etmeyeceğini iyi bilirler. Nitekim eski başkan Obama yaptırımlarla bizle başa çıkamayacağını anladı ve bizle masaya oturdu’ şeklinde konuştu. Zarif, Trump’ın ‘tehdit siyasetinin’ anlamsız olduğunu belirterek, ‘İran’ın ABD’ye karşı herhangi bir terör saldırısı olmamıştır. Bunu bizim tarihimizde göremezsiniz’ dedi. 

YANGINA BENZİN TAŞINIYOR 

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD’nin Suriye’ye kara ordusu göndermesini de sert bir dille eleştirdi. Zarif, ‘Yangına benzin taşıyorlar. ABD askerlerinin bölgeye girmesi ortamı daha da kızıştırır. Yabancı askerlerin bölgede bulunması gençleri DEAŞ gibi örgütlere katılmaya yönlendirecektir nitekim terör örgütü DEAŞ Irak işgalinin sonucudur’ dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X