Nükleer uyarı!

Amerikan düşünce kuruluşu, İncirlik’teki ABD’ye ait 50’ye yakın nükleer bombanın terörist grupların eline geçebileceğini öne sürdü.

Nükleer uyarı!

Türkiye’deki darbe girişiminin ardından Batı’da odak noktası haline gelen Adana’daki İncirlik Hava Üssü hakkındaki tartışma sürüyor.

ABD’de faaliyet gösteren düşünce kuruluşu Stimson Center, son yayınladığı raporunda, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından belirsizlik ortamının oluştuğu Türkiye’deki İncirlik’te bulunan nükleer silahların teröristlerin eline geçebileceğini belirtti. Düşünce kuruluşu, Türkiye’de uzun süreye yayılmış bir çatışma ortamı olursa, ABD’nin bu nükleer bombaları koruyup koruyamayacağının belli olmadığını savunuyor.

Yayınlanan raporun yazarlarından araştırmacı Laicie Heeley, ABD’nin İncirlik Üssü’nde bulunan 50 kadar nükleer silah ve bombanın kontrolünü kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

ZAR ATMAK GİBİ 

Raporda, ‘Türkiye başta olmak üzere Avrupa’daki 5 noktada bulunan ABD’nin nükleer silahları, teröristlerin ilgisini çekiyor. Özellikle Türkiye’de 15 Temmuz süreciyle başlayan belirsizlik ortamının sürmesi halinde bu silahların kaderini belirsiz kılıyor. ABD’nin Suriye sınırına 120 kilometre mesafedeki Adana’nın İncirlik ilçesinde bulunan bu silahların konumunu değiştirmemesi zar atmak gibi bir şey’ deniliyor. Raporda, İncirlik Üssü’nde 15 Temmuz gecesi yaşanan karışıklık, elektriklerin kesilmesi ve üssün eski komutanı General Bekir Ercan Van’ın tutuklanmasından da bahsedildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X