Numan Kurtulmuş’tan Afrin açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinden gelebilecek tehditlere karşı hazırlık yaptığını ancak bunun bir savaş ilanı anlamına gelmediğini söyledi.

Numan Kurtulmuş’tan Afrin açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinden gelebilecek tehditlere karşı hazırlık yaptığını ancak bunun bir savaş ilanı anlamına gelmediğini söyleyerek şu açıklamaları yaptı:

 

“Bu bir savaş ilanı değildir ama biz Türkiye’ye karşı gelebilecek olan herhangi bir tehdide karşı hazırlıklı olduğumuzu zaten gizlemiyoruz. Hazırlık yapan Türkiye tarafı değildir. Türkiye meşru bir devlet olarak karşı tarafta bir terör örgütünün hareketliliğini görüyor ve buna karşı olarak da kendisini koruma altına almak için gerekli tedbirlere başvuruyor. “

 

Kurtulmuş Türkiye’nin, YPG/PYD kontrolündeki Suriye’nin Afrin bölgesinden füze atanlara sessiz kalmayacağını da belirtti:

 

 “Eğer Türkiye Suriye’nin kuzeyinden kendisine tehdit oluşturacak PYD/YPG unsurları tarafından herhangi bir hareketlenme görür ve bunun Türkiye’ye bir ulusal güvenlik tehdidi olduğunu fark ederse buna misliyle mukabele eder. Nitekim Afrin bölgesinden Türkiye sınırına yapılan atışların Türkiye’nin silahlı kuvvetleri tarafından misliyle hemen mukabele edildiğini görüyorsunuz.”

 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ABD’nin YPG’ye yaptığı silah yardımlarıyla küçük bir ordu oluşturduğunu da söyledi:

 

“Buradaki terör örgütlerine siz silah verdikten sonra bir daha nasıl geri alacaksınız? hem de verilen bu silahların son derece nitelikli, oldukça ağır silahlar olduğunu biliyoruz. kaldı ki bu verilen silahlarla birlikte ABD dostumuz müttefikimiz olduğu halde burada bir terör örgütü değil tabiri caizse küçük ölçekte bir ordu oluşturmuştur. ve bu ordunun temel hedeflerinden birisi de Türkiye’ye karşı hareket etmektir. bu kabul edilebilir bir şey değildir, dostluk ilişkisine asla sığmaz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X