Numan Kurtulmuş’tan kritik açıklama! İlk turda…

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “Benim kanaatim Sayın Başbakanımızın Türkiye’yi tatmin edecek bir koalisyon alternatifini ortaya koyabileceği yönünde. İlk turda çıkar diye tahmin ediyorum” dedi.

Numan Kurtulmuş’tan kritik açıklama! İlk turda…

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Benim kanaatim Sayın Başbakanımızın burada Türkiye’yi tatmin edecek bir koalisyon alternatifini ortaya koyabileceği yönünde. (İlk turda) çıkar diye tahmin ediyorum. Siyasi argümanları üst üste koyduğunuzda öyle bir sonuç olacağı ortaya çıkıyor. Çıkmazsa da yine millete gideriz” dedi.

Kurtulmuş, CNN Türk televizyonunda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Türkiye’ye girmek isteyen Suriyelilerin durumunun sorulduğu Kurtulmuş, koalisyon güçlerinin 14 mayıs gecesinden bu yana sınırı bombaladığını belirterek, şöyle konuştu:

“Koalisyon güçleri ‘IŞİD burada’ diye köyleri, su kuyularını bombalıyor, araziler yakılıyor. Boşaltılan yerleri PYD doldurarak geliyor. Bir taraftan IŞİD bir taraftan PYD ama ağırlıklı olarakkoalisyon güçlerinin bombalamasından kaçarak gelen insanlar. Biz Telafer’den yeni bir göç dalgasını kabul edersek bu şu anlama geliyor, en yaz yeni bir 100 bin kişiyi Türkiye’nin karşılamaya hazır olması lazım. Biz Kobani’deki gibi ya da diğer bölgelerde olduğu gibi bugün itibarıyla hayati insani bir dram olmadığı kanaatindeyiz. Onun için diyoruz ki, sınırda yine insani yardım yapalım, hasta ve yararlıları alalım ama burada bir çatışma ortamı yok. Burada insanlar çatışmadan kaçmıyorlar. Önceliğimiz bunların kendi sınırları içinde kalmaları ve onlara Türkiye’nin insani yardımlarını ulaştırmasıdır.”

Koalisyona ilişkin soru üzerine ise Kurtulmuş, koalisyonun partiler arasındaki diyalogla şekilleneceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğal olarak ilk önce Başbakan Ahmet Davutoğlu’na görevi vereceğini ifade eden Kurtulmuş, “Benim kanaatim Sayın Başbakanımızın burada Türkiye’yi tatmin edecek bir koalisyon alternatifini ortaya koyabileceği yönünde. (İlk turda) çıkar diye tahmin ediyorum. Siyasi argümanları üst üste koyduğunuzda öyle bir sonuç olacağı ortaya çıkıyor. Çıkmazsa da yine millete gideriz” dedi.

Kurtulmuş, olası erken seçimde AK Parti’nin alacağı oya ilişkin soru üzerine, “Sayın Cumhurbaşkanı siyasi hayatı boyunca seçimlerin vaktinde yapılmasını istemiş olan bir siyasetçi. Kamuoyu araştırması yapalım buradan iki puan, üç puan yüksek çıktı hadi seçime gidelim diye bir haleti ruhiye içinde asla olmayız. Eğer küçük hesapları yaparsanız millette sizi küçük hesapların partisi olarak görür” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “tekrar seçim” değerlendirmesi sorulan Kurtulmuş, “Cumhurbaşkanımız siyasi hayatı boyunca erken seçime karşı olmuş bir isim. Türkiye’nin erken seçimlerden çok zarar gördüğünü bilen bir isim olarak fikir olarak erken seçim fikrine hep karşı oldu” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X