Nuray Koçan duvağıyla uğurlandı

Suruç’ta yaşanan patlamada hayatını kaybeden Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Nuray Koçan, Bursa’nın Mudanya ilçesinde son yolculuğuna duvağıyla uğurlandı.

Nuray Koçan duvağıyla uğurlandı

Kendisi gibi hukuk fakültesi öğrencisi bir arkadaşı ile birlikte Kobani’deki çocuklara yardım götürebilmek için gittiği Suruç’daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden Nuray Koçan, memleketi Bursa’da toprağa verildi. Gelinlik duvağıyla son yolculuğuna uğurlanan genç kızın cenazesinde, hasta yatağından kalkıp ambulansla gelebilen annesi gözyaşlarına boğuldu. Balıkçılık yapan baba ise kızının tabutu başında güçlükle ayakta durabildi.

Bursa Mudanya nüfusuna kayıtlı Nuray Koçan, arkadaşı Nazlı Akyürek gibi hukuk fakültesi öğrencisiydi, Suruç’a beraber giden arkadaşlar vahşi saldırıda hayatlarını kaybettiler. Suruç’tan dün Bursa’ya getirilen genç kız bugün Mudanya ilçesine bağlı Güzelyalı mahallesinde toprağa verildi. Genç kızın cenazesi önce yakın akrabalarının oturduğu Eğitim Mahallesi üzerindeki Asist Sitesine getirildi. Burada yapılan duanın ardından Nuray Koçan’ın tabutuna duvak ve Türk bayrağı örtüldü. Bu esnada anne Emsare Koçan kızının tabutunun başında fenalık geçirdi. Fenalık geçiren anneye ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Daha sonra cenaze Güzelyalı Yeni Camine getirilerek cenaze namazı kılındı. Taziyeleri kabul eden baba Ali Koçan kızının tabutu başında güçlükle ayakta durabildi.

AİLE SİYASİ SLOGAN VE PARTİ BAYRAĞI İSTEMEDİ

Koçan ailesinin isteği üzerine cenaze töreni sırasında hiçbir siyasi parti bayrağı açılmazken, slogan atılmasına da izin verilmedi. Bazı siyasi parti liderleri cenazeyi uzaktan izlerken, bazıları aileye taziyede bulunup ayrıldı. Nuray Koçan’ın yakınları, “Kimseyle bir bağlantımız yok. Kimse cenazemizi kullanmaya kalkmasın” dedi. 

Güzelyalı Yeni Cami etrafında polis kuş uçurtmadı. Ailenin cenaze töreninin siyasi partilere malzeme olmasını istememesi üzerine polis Güzelyalı Mahallesi girişlerinde ve cami etrafında şüpheli görülen kişiler üzerinde arama yapıldı. Cami çevresine bayrak ve flama alınmazken, bazı siyasi parti üyesi gruplar da cami civarına alınmayıp geri çevrildi.

DUVAĞIYLA DEFNEDİLDİ

Balıkçılık yapan Ali Koçan ile Emsare Koçan çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan Nuray Koçan’ın tabutu cenaze namazının kılınacağı camiye gelinlik duvağıyla ve Türk bayrağına sarılı vaziyette getirildi. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından omuzlarda Güzelyalı Mezarlığı’na götürülen genç kız duvağıyla birlikte defnedildi. Nuray Koçan’ın 13 yaşında özürlü Yusuf isminde ve 10 yaşında Kadir isminde iki erkek kardeşinin bulunduğu, hafif özrü bulunan annesi Emsare Koçan’ın ise evde yatalak hasta olduğu öğrenildi. Genç kızın en büyük hayalinin hukuk fakültesini bitirip hakim olmak olduğu öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X