Nurcan Taylan madalya ile veda etmek istiyor

2004 Atina Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya kazanan milli halterci Taylan, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkını elde etmesi durumunda son kez yarışacağını söyledi.

Nurcan Taylan madalya ile veda etmek istiyor

2004 Atina Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya kazanarak Türkiye tarihine geçen milli halterci Nurcan Taylan, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkını elde etmesi durumunda son kez yarışacağını söyledi.

Nurcan Taylan, 3 yıl boyunca haksız bir şekilde halterden uzak kaldığını ancak buna rağmen son Avrupa Şampiyonası’nda koparmada altın madalya kazandığını ifade etti.

Avrupa, dünya ve olimpiyat rekorlarının elinde bulunduğunu belirten Nurcan Taylan, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nın kendisi için son yarışma olacağını açıkladı.

Dünya Halter Şampiyonası için hazırlıklarını 2 aydır Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde (TOHM) sürdüren milli sporcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olimpiyat oyunlarında her sporcunun madalya almak istediğini anlatarak, “Olimpiyatlarda madalya alarak podyumlara veda etmek istiyorum” dedi.

Olimpiyat oyunlarında altın madalya kazanarak, Türkiye tarihine geçtiğini hatırlatan Nurcan Taylan, “Avrupa, dünya ve olimpiyat rekorlarım hala kırılamadı. Yıllarca da kırılacağını sanmıyorum. İki aydır Ankara’da kamptayım. Dünya şampiyonasına da yaklaşık 2,5 ay kaldı. Asıl hedefimiz dünya şampiyonasında kota alabilmek. Şu anki derecelerime göre madalya da gözüküyor. Bir sakatlık olmazsa elimden gelen her şeyi podyumda göstermek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Haftada 6 gün idman yaptığını ve yaklaşık 3 tonun üzerinde kilo kaldırdığını aktaran ay-yıldızlı halterci, şöyle devam etti:

“2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na 3 kadın sporcuyla katılmak istiyoruz. İlk 5 içinde yer almak olimpiyat kotası için yeterli. Madalya da olursa benim için güzel olur. Koparma hareketime güveniyorum. Avrupa Şampiyonası’nda koparmada birinci olmuştum.” 

“Haksız bir ceza aldım”

Başarılı sporcu Nurcan Taylan, kendisine verilen doping cezasının haksız olduğunu ve kendisini 3 yıl süreyle spordan uzaklaştırdığını kaydetti.

Milli sporcu, 2011 yılından bu yana yarışamadığını dile getirerek, şunları söyledi:

“Üç yıl spordan uzaklaştım ve tamamen koptum. Hiç antrenman yapmadım. Ağır bir spor yapıyoruz. Gönlümden geçtiği şekilde bırakmayı istediğim için tekrar haltere başladım. Yavaş yavaş toparlanıyorum. Geçen yıl Avrupa Şampiyonası’nda yarıştım. 17. altın madalyamı bu şampiyonada kazandım.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X