O bankanın CEO’su görevinden alındı

İngiltere’nin önde gelen bankalarından Barclays’in Üst Yöneticisi (CEO) Anthony Jenkins’in görevden alındığı, yerine geçici olarak Yönetim Kurulu Başkanı John McFarlane’in getirildiği duyuruldu.

O bankanın CEO’su görevinden alındı

Bankadan yapılan yazılı açıklamada üst yönetici değişikliği kararının regülatörlerin onaylamasının ardından, 17 Temmuz tarihinde yürürlüğe gireceği belirtilirken, Yönetim Kurulu Başkanı McFarlane’in bankanın üst yönetici olarak görevi geçici bir süreyle yürüteceği kaydedildi. İngiliz basınında ise haber Jenkins’in Barclays’ten “kovulduğu” şeklinde yorumlandı.

Barclays’in açıklamasında, “Üst yönetici Jenkins’in yerine geçecek kişi için arayışımız devam ediyor. İlk yarı değerlendirmesinin ise daha önce planladığı şekilde 29 Temmuz tarihinde yapılması bekleniyor” ifadesi kullanıldı.

Bankanın Kıdemli Bağımsız Direktörü Michael Rake’in başkanlığını yaptığı bağımsız yönetim kurulu tarafından yapılan görev değişikliğine ilişkin açıklamada “yeni bir liderliğin bankanın icra hızının artırılmasında gerekli” olduğu sonucuna varıldığını vurguladı.

Rake, görev değişikliğine ilişkin kararı almadan önce bağımsız yönetim kurulu üyeleri ile uzun ve zorlu görüşmeler yaptığını belirterek, “Anthony’nin dikkate değer başarılarına rağmen önünüzdeki süreç için yeni bir dizi beceriye ihtiyacımız olduğu netleşti,” ifadesini kullandı.

Bankanın, Üst Yöneticisi Anthony Jenkins’i görevinden almasının ardından sabah saatlerinde Barclays’in hisseleri yaklaşık yüzde 3 oranında değer kazandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X