O bir efsane Çelebi Mehmet

Bursa’nın emektar okulu, sporda yine farkını ortaya koyuyor

O bir efsane Çelebi Mehmet

Voleybol, basketbol, futsal ve masa tenisinde takım olarak tekvando, judo, boks, dans ve yüzme de ferdi olarak yarışlara katılan Çelebi Mehmet Anadolu Lisesi, önemli başarılar kazandı. 

Müdür Aydın Kılıç, ‘Öğretmenlerimizle, öğrencilerimizle gurur duyuyorum. Hareket eden, ruhen ve bedenen sağlıklı gençlerle geleceğe umutla bakmak istiyoruz. Okul olarak hedefimiz bu’  dedi.

Bursa’nın en köklü okullarından biridir Çelebi Mehmet Anadolu Lisesi… 19 Ağustos 1906 tarihinde Bursa ‘Hamidiye Medreseyi Muallimi’ adıyla öğretmen okulu olarak öğretime başlayan okul da Bursa’ya birçok değerli öğretmen, sporcu ve birey yetişti. Bursa’da sporun mihenk taşlarından biri olan Çelebi Mehmet Anadolu Lisesi, birçok branşta parmakla gösterilecek başarılara da imzasını attı. Okul Müdürü Aydın Kılıç gençleri spora çekebilmek için yoğun uğraş verdiklerini ve bu konuda başarılı olduklarını söyledi. 

ZİRVENİN SAHİBİ

Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: Öğretmenlerimizle, öğrencilerimizle gurur duyuyorum. Çelebi Mehmet Anadolu Lisesi olarak voleybol, basketbol, futsal ve masa tenisinde takım olarak tekvando, judo, boks, dans ve yüzme de ferdi olarak yarışıyoruz. Yunus Kanmaz, boks 60 kiloda Bursa’da zirvenin sahibi. Yine boksta Ahmet Can Bakır, 80 kiloda Bursa’da 1.’lik kürsüsünde. Başarılarımız tabii ki bununla sınırlı değil. Eylem Top, Tekvando’da Bursa 3.’sü oldu. İrem Ulusoy Türkiye Dans Sporları Federasyonu Bursa 3.etap 2.’si konumunda. Emre Bayram Kyokushin Türkiye 1.’si, Balkan üçüncüsü ve Avrupa 2.’si.”

SPORU AŞILIYORUZ

“Masa tenisi takımımız 2016-2017 öğretim yılında grup 2.’si oldu. Emre Kaya, Bilal Ceylan ve Enes Yılmaz’la gurur duyduk. Hareket eden, ruhen ve bedenen sağlıklı gençlerle geleceğe umutla bakmak istiyoruz.  Gençlerimizin spora olan bu bağlılığı bizleri çok mutlu ediyor. Onların topluma faydalı birer birey olmalarını çok istiyoruz. Spor sadece gençlerimiz için değil herkes için çok önemli. Biz öğrencilerimize bunu aşılamaya çalışıyoruz.” 

MÜZİKTE DE ZİRVEDEYİZ

Okulda sporun dışında müzik grubu da kurduklarının altını çizen Kılıç, “2015-2016 öğretim yılı nisan ayında düzenlenen Nilüfer Liselerarası Müzik Yarışmasında kız solist dalında ikinci olduk. Bu öğretim yılında ocak ayında karaoke yarışmasında yine 1.’lik elde ettik. Müzikte de çok yetenekli öğrencilerimiz var. Müzük hocamız Emel Marangoz’a de teşekkür ediyorum. Çelebi Mehmet Anadolu Lisesi olarak her branşta faaliyet göstermeye gayret ediyoruz” dedi.

Tecrübe farkı

Kudret Kar ve İsmet Taş, deneyimlerini öğrencilerle paylaşıyor.

Çelebi Mehmet Anadolu Lisesi’nin sporcuları tecrübeli isimlere emanet. Bursa’nın önemli spor eğitmenlerinden Kudret Kar ve İsmet Taş, gençlere bu anlamda yol gösteriyor. Bursa’da yıllardan beri birçok kulüpte görev yapan ve önemli isimler yetiştiren Kudret Kar, “Pırıl pırıl öğrencilerimiz var. Onların bu heyecanı bizleri çok mutlu ediyor. Birçok branşımız var. Okulumuz Bursa’nın en eski eğitim kurumlarından biri. Biz de elimizden geldiği kadar onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X