O buzlu sular boşa dökülmüş

Binlerce kişinin başlarından aşağı kovalarla buzlu su dökerek ALS hastalarına destek verdiği kampanya için toplanan paranın önemli bir kısmının birlik çalışanlarının maaşlarına gittiği ortaya çıktı

O buzlu sular boşa dökülmüş
ABD’de başlayıp kısa sürede tüm dünyada geniş yankı bulan ve binlerce kişinin başından aşağı bir kova buzlu su dökerek destek verdiği ALS kampanyasında toplanan paranın önemli bir kısmının hastalık için kullanılmayacağı ortaya çıktı.
 
YÜZDE 27’Sİ ARAŞTIRMALARA …
 
ALS Birliği’nin son açıklamasına göre, Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığına dikkat çekmek ve yapılacak araştırmalar için başlatılan “Ice Bucket Challenge” (Bir Kova Buz) kampanyasında toplam 90 milyon dolar toplandı.
 
Ancak merkezi sinir sistemi, omurilik ve beyin sapındaki nöronların azalması sonucunda meydana gelen ve tedavisi bulunmayan bu hastalık için toplanan paranın yalnızca yüzde 27’sinin araştırmalar için kullanılacağı belirtildi.
 
ALS Birliği’nin verdiği rakamlara göre toplanan bağışın yüzde 7’si yönetim maaşlarına, yüzde 14’ü hasta ve kamu hizmetlerine, yüzde 32’si ise toplumu bilgilendirme ve profesyonel eğitime harcanacak. Bağış için yayınlanan metinde toplanan paranın ALS hastalığının tedavisi için gerekli araştırmaların fonlanması ve hastaların ailelerine verileceği belirtilirken, bağışın bir bölümünün ALS Birliği’nin çalışanlarına maaş olarak ayrılması tepki çekti.
 
200 BİN DOLAR MAAŞ
 
Ailelere yapılacak destek için ise 90 milyon dolardan yalnızca 5 milyon dolar ayrıldığı belirtiliyor. ALS Birliği’nde yıllık en yüksek maaşı 201 bin 260 dolar ile Mali İşler Sorumlusu alırken, ikinci en yüksek maaş 182 bin 862 dolar ile Kamu Politikası Sorumlusuna ödeniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X