‘O çocukların masum yüzlerinin hesabını bu insanlık veremez’

Yıldırım, Esad rejiminin İdlib’de kimyasal silah kullanımına ilişkin “Bir rejimin başındaki adam kimyasal gazları çocukların üzerine göndermekten zerre endişe etmedi. O çocukların size gülümseyen o masum yüzlerinin hesabını bu insanlık veremez” dedi.

‘O çocukların masum yüzlerinin hesabını bu insanlık veremez’

Başbakan Binali Yıldırım, Dolmabahçe Ofisi’nde sanatçılarla bir araya geldi.

Başbakan Yıldırım burada yaptığı konuşmada “15 yıl boyunca Türkiye’nin her alanda standartlarını yükseltecek, itibarını içeride ve dışarıda artıracak birçok işe, projeye, hizmete imza attık, atmaya devam ediyoruz. Türkiye’nin sahip olduğu kültürel mirası, estetik değerleri ve medeniyet birikimini koruyarak, güçlenmesini hayati derecede önemsedik. Hükümet olarak bizim kalkınma vizyonumuz, hiçbir zaman ekonomiyle sınırlı olmadı. Türkiye’nin gücüne, medeniyet birikimine uygun olarak, kültür ve sanat alanındaki kalkınma da aynı derece önemli. Ekonomik kalkınması beşeri ve kültürel kalkınmayla bütünleştirilmeyen ülkelerin gücünü devam ettirme şansı yoktur. Hükümet olarak, her zaman sanat ve sanatçının

yanında olacağımızı, bir kez daha bu vesileyle ifade etmek isterim.” dedi.

Esad rejiminin İdlib’de kimyasal silah saldırısı

Başbakan Yıldırım, “Bu sabah Suriye’de İdlib’de yaşanan insanlık dışı vahşet, maalesef bütün hepimizi derinden şok etti. Bir rejimin başındaki adam, kimyasal gazları çocukların, kadınların üzerine göndermekten zerre kadar maalesef endişe etmedi. O çocukların cansız bedenleri gözümüzün önüne geldiğinde, gözleri açık size gülümseyen o masum yüzlerinin, onun hesabını bu insanlık veremez. Ümit ederim ki Birleşmiş Milletler bu konuyu ciddiyetle ele alır ve Suriye’deki bütün kimyasal silahların imha edilmesi yönünde önemli bir adım atar ve bunu yapanlara da gereken cezayı insanlık adına verir. Bu konuda zayıf da olsa ümidimizi muhafaza ediyoruz.”  diye konuştu.

“Kerkük’ün oldu bittiyle elde edilmesi Türkiye açısından asla kabul edilebilir bir şey değil”

Yıldırım “Bölgemizde her gün tahminleri altüst edecek değişiklikler yaşanıyor. Bu değişiklikler, hiç de yürek ferahlatıcı, iç açıcı değişiklikler değil. Suriye’yi konuşurken, bir bakıyorsunuz Irak’ta Kerkük’te bir oldu bittiyle karşı karşıya geliyoruz. Kerkük’ün geleneksel tarihi yapısını değiştirecek ve oradaki Türkmenleri, Arapları yok sayarak, filli durum yapılarak, buranın Kuzey Irak Kürt Yönetimine dahil edilmesi, Türkiye açısından asla kabul edilebilir bir şey değildir. Tarihi bağları itibarıyla Türkmen yurdu olan Kerkük’ün bir oldu bittiyle elde edilmesi ve oradaki Türkmenlerin, Arapların yok sayılması, bölgede yeni karışıklıkların, yeni ihtilafların bir anlamda kıvılcımını oluşturmaktadır. Türkiye olarak bu konudaki hassasiyetimizi, Irak’ın bölünmez bütünlüğü çerçevesindeki görüşümüzü, net olarak ortaya koyduk. Bu oldu bittiye asla rıza göstermeyeceğimizi, ilgili taraflara ilettik.” diye konuştu.

“Karar milletindir. ‘Evet’ de çıksa ‘hayır’ da çıksa başımızın üstünde yeridir”

Başbakan Yıldırım, “Karar milletindir. ‘Evet’ de çıksa ‘hayır’ da çıksa başımızın üstünde yeridir. Biz ‘evet’ çıkmasının, ülkemiz için milletimiz için gelecek nesillerimiz için daha yararlı olacağını düşünüyoruz. 15 yıllık tecrübemiz, bize bunu söylüyor. Dilimizin döndüğünce biz bunu anlatmaya çalışıyoruz ama kararı verecek olan vatandaşlarımızdır.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X