O gençler, otopsi için Bursa’ya getirildi

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde serinlemek için girdikleri 7 metrelik yangın havuzunda hayatını kaybeden 2 genç, otopsi için Bursa’ya getirildi.

O gençler, otopsi için Bursa’ya getirildi

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde bayram hayrı için Bursa’dan gelen iki genç, girdikleri 7 metrelik havuzda boğulunca bütün köyü yasa boğdu. Edinilen bilgiye göre, Mehmet Kağan Yılmaz (18), Adil Karabulut (17) ve bir arkadaşları daha sıcaktan bunalınca Doğancılar köyü yakınlarında bulunan yangın söndürme havuzuna girmek istedi. Yılmaz ve Karabulut kısa süre sonra suyun yüzeyinde görülmeyince havuza girmeyen arkadaşları yakınlarına haber verdi.

Orman yangınlarında yangın söndürme helikopterlerinin su alabilmesi için kurulan 7 metre derinliğindeki yangın havuzlarında boğulduğu tespit edilen gençleri bulmak için ekipler seferber oldu. Balıkesir İtfaiyesi ekipleri olay yerine gelerek havuzun suyu tahliye etti. Kısa sürede gençlerin cenazelerine ulaşılırken, yakınları sinir krizleri geçirdi.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Tophane Endüstri Meslek Lisesinden yeni mezun olan iki gencin, üniversite sınavına hazırlandıkları öğrenildi. Gençlerin cenazeleri otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morguna getirildi. Hayatını kaybeden Adil Karabulut’un amcası Kamil Karabulut, “Orman ekipleri yangın havuzunu daha yeni yaptı. Bir uyarı levhası olmadığında dolayı, derinliğini de bilmediklerinden dolayı iki arkadaş serinlemek için girmiş. Yanlarında bir arkadaşları da varmış, o girmemiş, o haber verdi. Köylüler koştuk, jandarmaya, polise, itfaiyeye, ambulansa haber verdik, yardım istedik. Ama memleketimiz kırsal yer olduğu için yardımlar geç ulaştı, kurtaramadık. Yeni yapılan yangın havuzunda derinlik uyarısı yok. Sadece tellerle çevrilmiş. Havuzun 5 bin tonluk olduğu söyleniyor, derinliği de o an 6-7 metre vardı” diye konuştu.

Cenazeleri almak için gelen Dursunbeyliler Dernek Başkanı Aydın Keyik ise, “Gençlerin, geleneksel olarak düzenlenen köy hayrına katılmak için köye geldi. Köyler girdikleri havuzdan çıkamıyor. Köy halkı olarak toplandık, yardım istedik. Ama coğrafi yapı nedeniyle geç ulaşıldı. İtfaiye yardımı ile su tahliye edildi. Sonra cenazeleri çıkardık. Cenazeleri bugün adli tıptan alıp ikindi namazında Doğancılar köyünde defnedeceğiz. Köy hayrımızı da iptal ettik” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X