O il bir haftadır korkuyla yaşıyor!

Bulgaristan’daki yoğun yağışlar, yaklaşık bir haftadır Tunca ile Meriç nehirlerindeki debilerin kritik seviyede seyretmesine neden oluyor.

O il bir haftadır korkuyla yaşıyor!

Edirne’de Meriç ve Tunca Nehirlerinin debilerinin yükselmesi sonucu tedbir alınmaya başlandı.

Bir haftadır kent merkezini Karaağaç Mahallesi’ne bağlayan Tunca Köprüsü’nün girişinde su birikintisi oluşurken, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı ile Sarayiçini kent merkezine bağlayan Kanuni ve Fatih Köprüleri sular altında kaldı. Nehirlerin debisinin yükselmesi sebebiyle sular altında kalan Kanuni ve Fatih Köprüleri ile kent merkezini Yeniimaret’e bağlayan Yalnızgöz Köprüsü trafiğe kapatıldı. Tunca ve Meriç Nehri kenarındaki esnaf ise suların yükselmeye başlamasıyla tedbirlerini almaya başladı.

DSİ verilerine göre, Meriç nehrinin debisi 1373 metreküp/saniyeye seviyesinde. Tunca nehrindeki su seviyesi ise düne göre 9 metreküp artış göstererek 207 metreküp/saniye olarak ölçüldü.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X