O ilaçlar seks ve kumar bağımlısı yapıyor

Yeni yapılan bir araştırmaya göre Parkinson hastalığının tedavisinde kullanılan ilaçlar yan etki olarak sanıldığından daha fazla insanı seks ve kumar bağımlısı yapabilir.

O ilaçlar seks ve kumar bağımlısı yapıyor

Parkinson hastalığının tedavisinde kullanılan ilaçların etken maddesinin insanları kumar ve sekse daha yatkın hale getirdiği daha önce ortaya çıkmıştı. Yeni yapılan bir araştırma bu oranın sanıldığından çok daha yüksek olabileceğini ortaya koydu.

HER 7 KİŞİDEN 1’İNDE BAĞIMLILIK GÖRÜLÜYOR

Loyola Üniversitesi’nden uzmanlar ilaçların ayrıca alışveriş ve çok yeme gibi sorunlara da neden olabileceğini ortaya koydu. Araştırmada Parkinson ilacı kullanan her 7 kişiden birinde bu belirtilerin görüldüğü açıklandı.

Erkeklerde kumar ve seks bağımlılığı daha yüksek düzeyde olurken kadınlarda ise yeme bozukluğu ve aşırı alışveriş yapma isteği daha fazla görüldü.

Uzmanlar ise bu durumların Parkinson hastalarının hayatını çok kötü etkileyebileceğini, boşanma, iflas, işini kaybetme gibi sorunlar doğuracağını ortaya koydu.

ABD’li ünlü aktör Michael J Fox ve ünlü boksör Muhammed Ali de genç yaşta Parkinson hastalığına yakalanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X