O kavganın sebebini açıkladılar

Bursa’nın Kestel ilçesinde, Alevi bir çiftin çay bahçesi işletmecisi ve yakınları tarafından darp edildiği iddiası üzerine Alevi Bektaşi Derneği basın açıklaması yaptı.

O kavganın sebebini açıkladılar

Çiftin oruç tutmama yüzünden değil, çocukların dondurma tartışmasından kaynaklanan gerginlik üzerine darp edildiği açıklandı.

İddiaya göre, geçtiğimiz günlerde meydana gelen olayda, Nurgül ve Daimi G. çifti, çocukları 10 yaşındaki M. ile birlikte Ahmet Vefik Paşa Mahallesi’nde bulunan Kent Parkı’na gitti. 

Daimi G., dondurma isteyen oğluna para verdi. Çocuk da parkta Şentürk K.’nin işlettiği büfeye giderek dondurma almak istedi. Bu sırada tezgahta bulunan işletmecinin oğlu C.K., dondurma isteyen M.G.’ye işinin olduğunu söyleyerek bir süre beklemesini istedi. Bunun üzerine anne ve babasının yanına dönen M.G., kendisine dondurma verilmediğini söyleyince buna sinirlenen Nurgül G. büfeye gidip C.K. ile tartıştı. Bu sırada kocası Daimi G. de çocuğa tokat attı.Daha sonra işyerinden ayrılan G. çifti yürüyerek evlerine giderken, olayı öğrenenince arkalarından gelen Şentürk K. ile yanında bulunan ve adı öğrenilemeyen arkadaşının saldırısına uğradı. Kavgada yaralanan çift Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kafasına kürek ile vurulan Daimi G. yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Yaşanan olay sonrası yanlış beyanlardan dolayı açıklama yapma gereği hissettiklerini ifade eden Kestel Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Hüseyin Sığıç, “15 Temmuz günü meydana gelen bu olayı kınıyoruz. Bu üzücü hadisenin ardından tam anlamıyla bir bilgi kirliği yaşandığını gördüğümüz için bu açıklamayı yapma gereği duyduk. Olay bazı basın organlarında yer aldığı gibi oruç tutulup tutulmaması veya inanç temelli davranışlardan kaynaklanmamıştır. Olay Kestel Belediyesi tarafından aile parkı içerisinde saldırgan Şentürk K.’ye tahsis edilmiş olan olan büfede dondurma satışı yüzünden çocuklar arasında yaşanmış bir gerginlik üzerine patlak vermiştir. Bunun üzerine gerek mağdur aile ve gerekse de Bursa’daki alevi dernekleri ve sivil toplum kuruluşları sağduyulu davranmış, olayın büyümesini engellemiş ve her hangi bir provokasyona sebebiyet verilmemesini sağlamışlardır. Bu saldırı yüzünden adli soruşturma açılmış olup, yargı süreci devam etmektedir. Olayın faillerinden biri halen yakalanamamıştır. Biz yetkililerin adaletin tesisi için gereğini yapacağını umut ediyor ve bu işin takipçisi olacağımızı bildiriyoruz. Her yerde ve herkese karşı şiddete her zaman karşı olduğumuzu bir defa daha tekrarlıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X