O köy diken üstünde!

Bursa’da piknik ateşinden çıktığı sanılan yangın sebebiyle Çağrışan Köyü sakinleri, evlerini boşalttı. Geceyi diken üstünde geçiren köylüler için sağlık ekipleri tetikte bekletiliyor.

O köy diken üstünde!

Edinilen bilgiye göre, saat 17.30 sıralarında Çağrıyan köyü sınırlarındaki çam ormanında yangın çıktı. Piknikçi ateşinden çıktığı sanılan yangın, kısa sürede büyüyerek, rüzgarın tesiriyle 5 noktaya yayıldı. Aksungur, Çağrışan ve Nilüfer köyleri arasındaki yangın için bölgeye 50’den fazla itfaiye aracı sevk edildi. Havanın kararmasıyla helikopterin alevlere müdahalesi sonlandırıldı.

Saat 20.00 sıralarında rüzgarın etkisini kaybetmesi kontrolü kolaylaştırdı. Ekipler, şehir merkezinden ve İzmir otobanı ile Mudanya’dan da görülen yangının söndürülmesi için seferber oldu. Yangının Çağlayan Köyü’ne yaklaşması büyük paniğe yol açtı.

CAMİ HOPARLÖRÜNDEN ANONS YAPILDI​

Cami hoparlöründen, herkesin tankerlerini su ile doldurmalı ve evlerini boşaltmaları konusunda anons yapıldı. Geceyi diken üstünde geçiren köylüler, sokaklara döküldü. Alevlerin köye yaklaşması üzerine itfaiye ekipleri köy yakınlarındaki bağ ve bahçelerde konuşlandırıldı.

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, yangının kontrol altına alınamadığını, alevlerin köye gelmesini engellemek için tedbir aldıklarını söyledi.

VEKİLLER BİLGİ ALDI

Bu arada köye CHP Milletvekilleri Erkan Aydın ve Ceyhun İrgil ile Vali Münir Karaloğlu da gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Öte yandan Bursa-Mudanya karayolu da cep telefonlarıyla yangını görüntülemek isteyen sürücüler sebebiyle tıkandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X