O kupa Bursa’ya gelecek

Yakın gelecekte hem Türkiye Kupası’nı hem de Süper Kupa’yı finalde kaybettik. Çekirge 1 sıçrar, 2 sıçrar. Ama artık, O kupa Bursa’ya gelecek.

O kupa Bursa’ya gelecek

2010, 2012 ve 2015’te üç önemli fırsat kaçıran yeşil beyazlı takım, bu kez şeytanın bacağını kırmakta kararlı.

Galatasaray’ı yenip şampiyonluktan sonra bir kez daha tarih yazmak isteyen Timsah’ın, Osmanlı Stadı’ndaki müceadelesi saat 20.45’te başlayacak.

Bir yanda son lig ve kupa şampiyonu Galatasaray, diğer yanda Türkiye Kupası’nın finalisti Bursaspor… Müzesinde Türkiye Kupası ve Lig Şampiyonluğu Kupası bulunan Bursaspor, bu kez gözünü Süper Kupa’ya dikti. Atatürk Stadı’ndaki finalde kupayı kendi elleriyle Galatasaray’a teslim eden Timsah, bu kez hata yapmak istemiyor. 2. kez Süper Kupa’da final oynayacak olan yeşil beyazlılar, Başkent’te karşılaşacağı Galatasaray’ı devirerek camiaya yeni sezon öncesi ilk kupa sevincini yaşatmayı arzuluyor.

5 YILDA 4. FİNAL

Yakın gelecekte yani 2010’da Ertuğrul Sağlam’la önce Süper Kupa’yı Trabzon’a, 2012’de Türkiye Kupası’nı Fenerbahçe’ye, 2015’te de yine Türkiye Kupası’nı bu kez Şenol Güneş’le Galatasaray’a finalde kaptıran yeşil beyazlılar bu kez şeytanın bacağını kırmakta kararlı. Ankara Osmanlı Stadı’nda saat 20.45’de oynanacak karşılaşmayı FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır’ın yardımcılıklarını ise Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. 

TOMAS NECİD YOK

Yeni sezona bomba girmek isteyen Bursaspor, takımın başına Ertuğrul Sağlam’ı getirdikten sonra Fernandao, Şener, Belluschi gibi önemli isimlerini kaybetse de yerlerini hemen doldurup alternatifli bir kadro kurdu. Timsah’ta, bu maçtan önce kadro dışı kalan Volkan Şen ile birlikte sakatlığı bulunan yeni transfer golcü Tomas Necid dışında eksik yok. Galatasaray’da sakatlıkları bulunan Semih Kaya, Hamit Altıntop ve Sinan Gümüş’ün yanı sıra, Lionel Carole, Felipe Melo, Yekta Kurtuluş, Blerim Dzemaili, Jose Rodriguez ve Sercan Yıldırım 18 kişilik kadroya alınmadı.

 

9. KEZ OYNANACAK

TFF Süper Kupa adıyla 9. kez düzenlenen organizasyon, ilk kez Ankara’da gerçekleştirilecek. Daha önce 3 defa Almanya’da yapılan TFF Süper Kupa maçı, İstanbul’da iki, Erzurum, Kayseri ve Manisa’da birer kez oynandı. Süper Kupa’ya başkent Ankara ve Osmanlı Stadı ilk kez ev sahipliği yapacak. Daha önce Cumhurbaşkanlığı Kupası adıyla düzenlenen organizasyonun tüm maçları Ankara’da oynanmış, 31 maçta 19 Mayıs Stadı, bir maçta da Cebeci İnönü Stadı ev sahipliğini üstlenmişti.

 

BİLET SATIŞI DEVAM EDİYOR

Bursaspor’un bugün Ankara’da Galatasaray ile oynayacağı Süper Kupa maçı biletlerinin satışı sürüyor. Yeşil beyazlı taraftar kendilerine ayrılan biletleri bugün saat 10.00-14.00 arası Atatürk Stadı gişelerinden, 09.00-20.45 arası ise Osmanlı Stadyumu gişelerinden alabilecek. T.C. kimlik numaralarına göre yapılacak satışta, bir kişi en fazla 2 bilet satın alabilecek. Bu arada Passolig ana merkezi tarafından yapılacak olan bakım çalışmaları nedeniyle pazar günü kombine satışı yapılamayacağı açıklandı.

İLK KEZ RAKİP OLDULAR

Galatasaray ile Bursaspor, TFF Süper Kupa’da ilk kez karşı karşıya gelecek. Organizasyonun Cumhurbaşkanlığı Kupası adıyla düzenlendiği yıllardan bu yana 21 kez final oynayan Galatasaray, 13 defa mutlu sona ulaştı. Tarihinde 2 kez kupa için mücadele eden Bursaspor ise 2009-2010 sezonunda Trabzonspor’a, 1985-1986 sezonunda ise Beşiktaş’a yenilmekten kurtulamadı.

 

CİM BOM 9 OYUNCU GÖTÜRMEDİ

Galatasaray, Bursaspor ile oynayacağı Süper Kupa maçı için dün Ankara’ya giderken 9 oyuncu İstanbul’da bırakıldı. Sarı kırmızılarda sakatlıkları bulunan Semih Kaya, Hamit Altıntop ve Sinan Gümüş’ün yanı sıra, Lionel Carole, Felipe Melo, Yekta Kurtuluş, Blerim Dzemaili, Jose Rodriguez ve Sercan Yıldırım 18 kişilik kadroya alınmadı.

 

SÜPER KUPA OLAY’DA

 

Bursaspor’un, kupa yolculuğunu her zaman olduğu gibi yine dakika dakika OLAY’da.

Yeni sezon hazırlıkları ve transferlerde herkesten önce verdiği haberlerle tam isabet sağlayan ve güvenilirliğini bir kez daha ispat eden OLAY Spor, Bursaspor’un, Almanya kampından sonra Süper Kupa yolculuğunu da adım adım takip ediyor.

Dünden başlayan canlı yayınlarıyla Bursasporlular’ı dev maça hazırlayan OLAY, bugün de dakika dakika final heyecanını ekranlara taşıyacak. Hem dev maçın oynanacağı Osmanlı Stadı’nda hem de Bursaspor’un kampında sıcak gelişmeleri OLAY ekranında bulacaksınız.

Gün boyu canlı yayınların yanı sıra maç öncesi ve sonrası gerçekleştirilecek Kupa Özel programında atmosferi adeta yaşayacaksınız… OLAY Gazetesi’nde de en özel haberler ve hiçbir yerde bulamayacağınız fotoğraflar, usta kalemlerin yorumlarını okuyacaksınız.

MAÇ TABLO

 

STAT: Osmanlı

HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

EKSİKLER: Volkan Şen, Tomas Necid

EKSİKLER: Hamit Altıntop, Melo

BİLET FİYATLARI: Bursaspor taraftarı kale arkası 50, maraton 100 TL

20.45 ATV/CANLI

 BURSASPOR 

17 Mert Günok

22 Erdem Özgenç

4 Serdar Aziz

66 Tomas Sivok

23 Aziz Eraltay

6 Şamil Çinaz

14 Cristobal Jorquera

7 Ozan Tufan

10 Filipe Josue

3 Emre Taşdemir

94 Cedric Bakambu

 GALATASARAY 

1 Fernando Muslera

55 Sabri Sarıoğlu

21 Aurelien Chedjou

22 Hakan Balta

13 Alex Telles

8 Selçuk İnan

5 Bilal Kısa

7 Yasin Öztekin

10 Webley Sneijder

11 Lukas Podolski

17 Burak Yılmaz

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X