O padişahın hayatını dizi yapacak!

Netflix, ‘Ottoman Rising’ dizisiyle Osmanlı Devleti Yükselme Dönemini anlatmaya hazırlanıyor. Daha önce ‘Hakan: Muhafız’ dizisi ile ülkemizde sıkça gündeme gelmişti.

O padişahın hayatını dizi yapacak!

Deadline‘ın haberine göre Netflix’ten, Osmanlı Devleti’ni konu alan yeni bir mini dizi geliyor: Ottoman Rising! Bu dizi, Osmanlı Devleti’nin yükselme dönemini ve Fatih Sultan Mehmet’in  hayatını konu alacak. 6 bölüm şeklinde yayınlanacak olan Ottoman Rising; Fatih Sultan Mehmet’in, 13 yaşında padişah olmasıyla yaşanan olayları da mercek altına alacak.

Dizinin kurmaca belgesel formatında çekilmesi planlanıyor. STXtv ve Karga Seven Pictures iş birliğinde karşımıza çıkacak olan dizinin yapımcıları arasında en son Takım: Mahalle Aşkına filmine imza atan Emre Şahin yer alıyor. Dizinin Türkiye ve Çin haklarını, STXs stüdyosu elinde bulunduruyor.
 


 

Los Angeles merkezli olarak Emmy adayı Sarah Wetherbee, Emre Şahin ve Kelly McPherson tarafından kurulan Karga Seven Pictures, aynı zamanda 2017 yılında Türkiye’de de bir ofis açmış. Yani esasında kendi geçmişimizi ele alan dizi için yabancı bir yapım olsa da, yapımcıların arasında bir Türk’ün de yer alacağını belirtmekte fayda var.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X