O planda Yunuseli arazisi korunuyor

Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal’ın Pazartesi Söyleşileri’ne konuk olan Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi eski Başkanı Füsun Uyanık, kent gündemine dair önemli açıklamalar yaptı.

O planda Yunuseli arazisi korunuyor

Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı 2040 Çevre Düzeni Planı’nı inceleyen şehir plancısı Füsun Uyanık, kent anayasası olmaya aday taslakla ilgili önemli detaylar verdi. Uyanık, taslak halindeki 2040 Çevre Düzeni Planı’nda Yunuseli Havaalanı arazisinin aynen korunduğunu belirterek, “Planda o bölgeyle ilgili bir imar alanı görünmüyor” dedi.

Bursalıların merakla beklediği uydu kentlerle ilgili de bilgi veren Uyanık, 2040 Çevre Düzeni Planı’nda 6 ilçede uydu kentlerin kurulmasının planlandığını belirtti. Uyanık, Osmangazi, Nilüfer, Kestel, İnegöl, Gemlik ve Karacabey’de toplamda 330 bin yeni nüfus öngörüldüğünü kaydetti. Uyanık, plan geçtikten sonra müdahalelerin olmaması için siyasi iradenin dik durması gerektiğini sözlerine ekledi.

————————–

Pazartesi Söyleşileri’ne konuk olan Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi eski Başkanı Füsun Uyanık, kent gündemine dair önemli açıklamalar yaptı.

Uyanık, Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı 2040 Çevre Düzeni Planı taslak çalışmasını inceleyip, önemli detaylara dikkat çekti.

Yunuseli Havalanı ve uydu kentlerle ilgili bilgiler veren Uyanık, plana dair uyarı ve önerilerini de paylaştı.


“100 DAVA AÇTIK HEPSİNİ KAZANDIK”

Şehir Plancıları Odası başkanlığı döneminizde hayli aktiftiniz. Neler yapıyorsunuz, kent gündemini takip ediyor musunuz?

Kamudan emekli olduktan sona özel çalışıyorum.  A grubu şehir plancısı olduğum için kişisel firmam var. Ayrıca Bursa Teknik Üniversitesi’nde 2 ders veriyorum. Kent gündemini yakından takip ediyorum.

Oda başkanlığı döneminizin bilançosu var mı elinizde? Mesela kaç projeye dava açtınız, kaçını iptal ettirdiniz?

Yaklaşık olarak 100 adet dava açtık ve hepsini kazandık. Genelde de dava açtığımız projeler iptal oldu.

Peki, dava açtığınız projelerin sahipleriyle karşılaşıyor musunuz? Tepki veriyorlar mı?

O zamanlarda da bilgilendirme yapıyorduk onlara. Hem kurumları, hem siyasi partileri hem de plan müelliflerini bilgilendiriyorduk. Bugün yüz yüze geldiğimiz zaman  da anlatıyorum ve tepki de almıyorum. O dönemde de almamıştım. Çünkü biliyorlardı konuları.

“CHP ÜYESİYİM AMA AKTİF SİYASET DÜŞÜNMÜYORUM”

Yine o yıllarda en çok İnşaat Mühendisleri Odası eski Şube Başkanı Necati Şahin ile işbirliği yapıyor, ortak açıklamaların altına imza atıyordunuz. Şahin ile görüşüyor musunuz?

Sayın Şahin ile görüşüyor, kente dair konuşuyoruz. Aksaklık olduğunda da  oda başkanlarını bilgilendiriyoruz.

Necati Şahin siyasete girdi biliyorsunuz. Siz siyasete girmeyi düşünmüyor musunuz?

Ben zaten CHP üyesiyim. Aktif siyaseti düşünmüyorum ama CHP’li arkadaşlarıma, kentle ilgili bir proje olduğunda  bilgilendirme yapıyorum.

Oda başkanlığı döneminden bugüne kentin gelişimini nasıl görüyorsunuz? Uyarılarınız dikkate alındı mı?

Yerel yönetimlerin plan değişiklikleri olsun, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın  yaptığı işler olsun takip ediyorum. Tabii ki dikkate alınanlar var.

Mustafa Özdal’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X