O polise 2 yıl istendi

Gezi eylemleri sırasında polis tarafından atılan göz yaşartıcı gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın cenazesinin kaldırıldığı gün Facebook hesabından, ”Kafana sıkan çeviğin ellerinden öperim” paylaşımında bulunan po

O polise 2 yıl istendi

Mağdur sıfatıyla davaya katılan Berkin’in babası Sami Elvan, “Bu yazıları yazan sanık polis memurudur. Bu şekilde yazılar yazdıysa en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum” dedi. 

Ailenin avukatı Şerif Özgür Urfa ise “Sanık, 14 yaşında bir çocuğun öldürülmesinden keyif alan patolojik bir vakadır” dedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı’na yazı yazarak sanık polis memuru hakkında yürütülen disiplin soruşturmasının onaylı bir örneğini isteyen mahkeme, sanık polis memurunun ölüm tarihinde izinli olup olmadığının sorulmasına karar verdi. 

Polis memurunun atandığı Karaman Asliye Ceza Mahkemesi’ne yazı yazarak talimatla ifadesinin alınmasına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X