O saldırı ülke tarihindeki en kötü olay!

Tayland Başbakanı Chan-ocha, başkent Bengkok’ta düzenlenen saldırının, şu ana kadar ülkenin başına gelmiş en kötü olay olduğunu belirtti.

O saldırı ülke tarihindeki en kötü olay!

Erawan Hindu Tapınağı’nın önünde yapılan bombalı saldırıda en az 21 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı. Başbakan Prayuth saldırganların belirlenemediğini ancak polisin güvenlik kamerası kayıtlarındaki bir kişiyi aradığını duyurdu.

Yerel saatle akşam 7 sularında gerçekleşen saldırı sırasında çevrede turistler de dahil çok sayıda insan vardı. BBC’nin bölgedeki muhabiri, halkın ellerindeki kamera kayıtlarını polislere ulaştırarak soruşturmaya yardımcı olmaya çalıştığını belirtiyor.

Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı. Savunma Bakanı Prawit Wongsuwong, ”Bombalı saldırının failleri yabancı turistleri hedef alarak turizm ve ekonomiye zarar vermeyi amaçlıyorlar” dedi.

Emniyet Genel Müdürü Somyot Poompummuang da saldırının tapınağın içine yerleştirilen “boru bombası” ile yapıldığını açıklamıştı. Tapınak Hindu tanrısı Brahma’ya adanmış bir ibadet mekanı ama her gün binlerce Budist de burayı ziyaret ediyor.

Tapınağın yakınlarında büyük alışveriş merkezleri de var. Alessandro Ursic adlı bir görgü tanığı BBC’nin sorularını yanıtlarken, ‘Ben olay yerine ulaştığımda Erawan tapınağının çevresindeki cesetler ve yaralılar taşınmıştı. Ancak kavşakta ceset parçaları vardı, gerçekten dehşet vericiydi” dedi.

Bir başka görgü tanığı Richard Srikureja, ”Tapınağın yanındaki alışveriş merkezine giderken büyük bir patlama duydum ve insanların sağa sola kaçıştıklarını gördüm. Bangkok’un merkezinde tam bir kaos vardı” dedi.

Bangkok’ta bombalı saldırı pek sık görülen bir eylem değil. Ülkede İslamcı ayrılıkçıların faaliyetleri var, ancak bu saldırılar seyrek ve daha çok ülkenin güneyinde meydana geliyor.

Bangkok’ta ise daha çok farklı siyasi grupların zaman zaman şiddete dönüşen mücadeleleri yaygın olarak görülüyor. Aylar süren gerilimin ardından geçen yıl Mayıs ayında darbe yapan ordu hükümeti devirmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X