O türbede düne kadar dua ediyorlardı! Diriliş dizisinden sonra küfrediyorlar

Konya’nın Ilgın ilçesinde Selçuklu Veziri Sadeddin Köpek’in mezarı diye tanıtılan tarihi kümbet, Diriliş fanatiklerinin hedefinde…

O türbede düne kadar dua ediyorlardı! Diriliş dizisinden sonra küfrediyorlar

Odatv yazarı Yusuf Yavuz’un ‘Diriliş dizisinden sonra küfür ediyorlar’ başlıklı yazısı şöyle:

Konya’nın Ilgın ilçesinde 13. Yüzyılda yaptırılan Emir Sadeddin İsa Kümbeti, TRT ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinde kötü bir karakter olarak işlenen Selçuklu Veziri Sadeddin Köpek’in mezarı olduğu söylentisiyle vandalizmin hedefi haline geldi.

rtrt-001.jpg
 

DİRİLİŞ DİZİSİNDEN SONRA HEDEF HALİNE GELEN SELÇUKLU VEZİRİ

Anadolu Selçuklu Devleti’nin 13. Yüzyılda yaşayan devlet adamlarından biri olan Vezir Sadeddin Köpek, aynı zamanda usta bir mimardı.

Konya’daki Zazadin Han Kervansarayı ile Beyşehir Gölü kıyısında I. Alaaddin Keykubad tarafından yaptırılan Kubadabad Sarayı’nın mimarı olarak bilinen Sadeddin Köpek’in devlet yönetimindeki tartışmalı yaşamı yaklaşık 800 yıl sonra TRT’de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinde işlenince adı yeniden gündeme geldi.

Dizinin geçtiğimiz ay yayınlanan bölümlerinde işbirlikçi, hain ve düzenbaz bir karakter olarak canlandırılan Selçuklu Veziri Sadeddin Köpek, Ertuğrul karakteri tarafından kılıçla başı kesilerek öldürülmüştü.

Gerçekte Selçuklu Sultanı II. Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde kendisine kurulan davet tuzağı sonucu Beyşehir’de öldürülen Sadeddin Köpek’in ölümünün Ertuğrul Gazi ile bir ilgisi bulunmuyor.

mezar.jpg
 

“KÖPEK’E PUSU KURMAK İÇİN BELEDİYEDEN OTOBÜS İSTENDİ” İDDİASI

Dizinin 115. Bölümünde Sadeddin Köpek’in Sivas’a geleceğini öğrenen fanatiklerin, Taşlıdere mevkiinde Selçuklu vezirine pusu kurmak için Sivas Belediyesi’nden otobüs talep ettiği iddialarının yayılması üzerine Sivas Belediyesi sosyal medya hesabından bir açıklama yapmak zorunda kalmıştı.

Belediyenin yaptığı açıklamada, Sadeddin Köpek’e pusu kurmak için vatandaşların belediye otobüsleriyle Taşlıdere’ye taşınacağı konusunun doğru olmadığı belirtilerek, “Çılgın Sivaslı Alpler, lütfen senaryoya müdahale etmeyelim” ifadelerine yer verilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X