O ülkede komünizm propagandası yapmak yasaklandı

Ukrayna parlamentosu Verkhovna Rada’dan 254’e karşı 226 oyla geçen yasaya göre, komünist ve Nazi rejimlerini yasaklandı.

O ülkede komünizm propagandası yapmak yasaklandı

Milliyet’in haberine göre, Rusya lideri Putin’den af talebi önceki haber Rusya lideri Putin’den af talebi son haber Ukrayna’da Komünist Parti ve komünizm propagandası yapmak yasaklandı.

Ukrayna’da Komünist Parti ve komünizm propagandası yapmak yasaklandı Yasa “kamusal alanda bu rejimlerin suçlu doğalarının inkarı”nı yasaklamanın yanı sıra, bu rejimlere ait sembollerin kullanılmasını ve komünizm ve Nazi propagandası yapılmasını da tamamen yasakladı. Yasa çerçevesinde göre, komünizm ya da nazizm propagandası yapmakla suçlanan tüm örgütler, siyasi partiler ve medya kuruluşları kapatılacak.

Yasa gereği bu rejimleri destekleyenler araştırılacak ve haklarındaki tüm bilgi kamuoyuna sunulacak ve bu yolla “Böyle suçların gelecekte de yaşanması önlenecek, Ukrayna’nın egemenliği, toprak bütünlüğü ve ulusal güvenliğe tehdit altına girmeyecek.” Ukrayna parlamentosundan geçen yasa, 20. yüzyılda Nazilerle işbirliği yapan Ukraynalı milliyetçileri ise “özgürlük savaşçıları” olarak tanıdı.

Buna göre, 1917’den 1991’e kadar Ukrayna’nın bağımsızlığı için savaştığı iddia edilen Ukraynalı Milliyetçiler Örgütü (OUN) ve Ukrayna İsyan Ordusu (UPA) dahil olmak üzere birçok yeraltı örgütü ve paramiliter grup üyeleri yeni yasayla sosyal yardım hakkı kazandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X