O uygulama 1 Nisan’dan itibaren sona eriyor

Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği (LASİD) Genel Sekreteri Bahadır Ünsal, kış lastiği uygulamasının 1 Nisan çarşamba günü sona ereceğini bildirdi.

O uygulama 1 Nisan’dan itibaren sona eriyor

Kış lastiği zorunluluğunun ticari araçlarda geçen yıl aralıkta başladığını hatırlatan Ünsal, ”Hava sıcaklığının 7 derecenin üzerine çıkmasıyla birlikte, yasal sürenin de sona ereceği 1 nisan itibarıyla yaz lastiklerine geçiş zamanıdır. Araçlardan kış lastiklerinin çıkarılıp uygun ve önerilen koşullarda saklanması, yerine yaz lastiklerinin takılması gerekiyor” dedi.

1 AY UZATILABİLİYOR

Kış lastiği uygulaması 2012 yılından bu yana yürürlükte, ancak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 10 Kasım 2014 tarihinde yeniden düzenlenen genelgeyle, 4 milyondan fazla ticari aracın 7 derece altındaki hava koşullarında, 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasındaki dönemde kış lastiği kullanımını zorunlu kılındı. Bakanlık uygun görürse, hava şartlarının gerektirmesi halinde zorunluluk 1 ay daha uzatılabiliyor. Kış lastiği zorunluluğuna uymayan araç sürücülerine 519 TL para cezası uygulanıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X