O Vali pişman

Öğrencilerin önünde hakaret ettiği öğretmen Halil Serkan Öz’ün ertesi gün kalp krizinden ölmesi üzerine açıklama yapan Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, ‘Öğretmenimizle bu diyaloğun hiç yaşanmamış olmasını dilerdim’ dedi.

O Vali pişman

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu tarafından “sivil itaatsizlik eylemi” nedeniyle derste azarlandığı öne sürülen Termal Fen Lisesi Matematik Öğretmeni Halil Serkan Öz, kendisine sahip çıkan sendikaların düzenlediği “Öğretmene saygı yürüyüşü” sonrasında geçirdiği kalp kriziyle hayatını kaybetmişti.

Bu olaydan valiyi sorumlu tutan sendikalar, Yalova başta olmak üzere birçok ilde eylem yaparak, Cebiroğlu’nun istifa etmesini istedi. Açıklama yapan Vali Cebiroğlu, olayın bazı sendikalar tarafından çarpıtıldığını belirterek, “Öğretmenimizle bu diyalogun hiç yaşanmamış olmasını dilerdim” ifadesini kullandı. 

Vali Cebiroğlu, yaptığı yazılı açıklama özetle şöyle:

‘TRAŞ OLMAMIŞ VE GİYİMİ ÖZENSİZDİ’ 

‘Öğretmenimizin vefatına, ailesinden sonra en çok üzülen kişi benimdir diye düşünüyorum. Yaptığım denetimde öğretmenimiz masasında oturmuş, telefonu ile meşguldü. Dersin matematik olmasına rağmen ders işlenmiyordu, tahta tertemizdi. ‘Hocam bu sınıfın hali nedir? Sen nasıl öğretmenlik yapıyorsun’ dedim. Sakalı 4-5 günlük, tıraş olmamış ve giyimi özensizdi. ‘Öğrencilerine böyle mi örnek olacaksın’ dedim. Kastettiğim, kendisinin dağınıklığı, umursamazlığı, sınıfın düzensizliği, sınıfla ilgilenmemesi idi. Ertesi gün öğretmenimizin vefatı ise hepimizi derinden yaralamıştır. Geriye baktığımda, öğretmenimizle bu diyalogun hiç yaşanmamış olmasını dilerdim. Sonuçta, değerli öğretmenimizi kaybetmiş olmaktan dolayı çok üzgün olduğumun bilinmesini isterim.’ 

TBB’DEN SUÇ DUYURUSU

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, öğretmen Halil Serkan Öz’ü kılık kıyafetini beğenmediği için öğrencilerinin önünde azarladığı gerekçesiyle Yalova Valisi Selim Cebiroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Feyzioğlu’nun suç duyurusu dilekçesinde şu ifadelere yer verdi;  “Valilin ‘Bu saç sakal ne? Sen ne biçim öğretmensin? Öğrencilerine böyle mi örnek oluyorsun, çık dışarı o sakalını kes, insanlar dışarıda görseler dilenci zannedip para verirler’ sözleri aşağılamaktır. TCK’nın 131/1. maddesi uyarınca re’sen soruşturulması ve kovuşturulması gerekmektedir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X