O vekilden olay paylaşım

AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu, Cumhuriyeti kastederek, ‘Osmanlı İmparatorluğu’nun 90 yıllık reklam arası sona erdi’ şeklinde büyük tepki çeken Twitter mesajının ardından çok tartışılacak yeni bir paylaşımda bulundu.

O vekilden olay paylaşım

AK Parti’den yeniden aday adayı olan Babuşçu, “BAŞKAN RTE” adlı Twitter kullanıcısının “Bizans dostu kahpe İsmet İnönü” başlıklı tweetini paylaştı. Babuşçu’nun paylaştığı ‘tweet’i, Dr. Mehmet Hakan Sağlam’ın yazdığı öne sürüldü.

Türkiye’nin İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’ye hakaret eden tweete, CHP’den çok sert tepki geldi. İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, ‘Ömrü cephelerde geçmiş, hayatını hiçe sayarak, bu yurt ve halk uğruna mücadele etmiş bir milli kahramana kahpe demek, ihanettir, hainliktir. AKP’den bu paylaşıma disiplin cezası bekliyoruz. Aksi halde AKP de bu suçun koruyucusu ve iştirakçisidir. Halkımız bunun hesabını soracaktır. Biz de bunun hesabını soracağız ve takipçisi olacağız’ dedi.

İsmet İnönü’nün torunu Hayri İnönü de tepkisini, ‘Kale bile almıyorum. Tekrar aday olmak istiyor herhalde. Dönüp dolaşıp İnönü’ye laf atıyorlar. Kolaysa Atatürk’e laf atsınlar bakalım’ sözleriyle dile getirdi.

ÖZÜR DİLEDİ

Ak Parti’li Tülay Babuşçu’nun olay ‘retweet’i, Meclis’i de karıştırdı. Muhalefetten ve iktidardan gelen tepkiler üzerine Tülay Babuşçu Genel Kurul’da söz alarak özür diledi. Babuşçu, “Herhangi bir kastım yoktu, dikkatsizlik sonucu olmuştur’ açıklaması yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X