Obama Abbas’ı tehdit etmiş

ABD Başkanı Obama’nın, Filistin lideri Mahmud Abbas’ı BM’de ülkesinin ‘gözlemci devlet statüsü’ elde etmesi yönünde çaba göstermemesi için tehdit ettiği ortaya çıktı.

Obama Abbas’ı tehdit etmiş

İngiliz Guardian gazetesinin yayınladığı istihbarat belgelerine göre, Kasım 2012’ye ait bir Güney Afrika istihbarat raporunda, ‘Filistinli bir istihbarat yetkilisinin, Obama ile Abbas arasında yapılan telefon görüşmesinin detaylarını paylaştığı kaydedildi. 

Rapora göre, istihbarat yetkilisi bu görüşmede Obama’nın Abbas’ı BM’de girişimde bulunmaması için tehdit ettiğini belirtti.

CIA- HAMAS 

Bu arada, belgelerden ABD’nin ‘terör örgütü’ olarak kabul ettiği Hamas ile 2012 yılında irtibat kurmak için harekete geçtiği öğrenildi.

The Guardian’ın yayınladığı belgelere göre, 2012’de ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı’ndan (CIA) bir yetkili, Hamas ile iletişim içinde olduğu bilinen Güney Afrika istihbaratından bir yetkiliyle buluşarak, Hamas ile irtibata geçmek için yardım istedi. 

İki ajanın Doğu Kudüs’te bir araya geldiği ve 29 Haziran 2012 tarihinde Güney Afrika’nın başkenti Pretoria’ya gönderilen bir istihbarat notunda, ‘CIA ajanının Hamas ile irtibat kurmak konusunda çaresiz olduğu ve Güney Afrika istihbaratından yardım istediği’ belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X