Obama bilmiyordu

ABD’de yayımlanan Wall Street Journal gazetesi, Türkiye’nin ‘Fırat Kalkanı’ operasyonuna ilişkin ilginç iddialarda bulundu.

Obama bilmiyordu

Gazeteye göre Amerikan yönetiminden üst düzey bir yetkili, planın ABD Başkanı Barack Obama’nın masasına hiç ulaşmadığını söyledi. 

Haberde, Türkiye harekatı kamuoyu önünde ABD’yle ortakmış gibi sunsa da, Türk jetlerinin Cerablus’ta düzenlediği ilk hava saldırıları koalisyon şemsiyesi altında değil, tek taraflı olarak gerçekleştirildi.

SONRADAN FARK ETTİ

 Bölgedeki Amerikalı yetkililer operasyonun kendileri olmadan başladığını farkedince, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joe Votel elindeki mevcut yetkileri kullanarak Türkiye’ye insansız hava araçları, F-16’lar ve F-10’larla sınırlı hava desteği verdi. Amerikan Özel Kuvvetleri de ön cephede yer almak yerine, Türkiye topraklarından Amerikan hava saldırılarını yönlendirdi. 

‘PUTİN BİLİYORDU, GÜVENCE VERDİ’ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 Ağustos’ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşmesinin ardından Türkiye’den üst düzey bir askeri heyet operasyonu görüşmek üzere Rusya’ya gitti. Ruslar Türk yetkililere, Türkiye’nin sınırı geçmesi halinde Moskova’nın Ankara’yı hedef almayacağı konusunda güvence verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X