Obama Çanakkale için kararını verdi

Ermenistan’da 24 Nisan anma törenleri için Hazine Bakanı Jack Lew başkanlığında altı kişilik bir heyet görevlendiren ABD Başkanı Barack Obama, Türkiye’de Çanakkale Savaşları’nın 100’üncü yılı nedeniyle yarın başlayacak Barış Zirvesi etkinliklerinde kendis

Obama Çanakkale için kararını verdi

Etkinliklerde  ABD’yi  Ankara Büyükelçisi John Bass’in temsil etmesi kararlaştırıldı. Washington’un bu kararı az önce Büyükelçi Bass’e bildirildi.

Çanakkale Savaşları’nın 100’üncü yıldönümü dolayısıyla 23-25 Nisan’da Türkiye’de düzenlenecek anma törenlerine 21 ülkeden devlet başkanı düzeyinde katılım olması bekleniyor. Törenlere, iki parlamento başkanı, üç cumhurbaşkanı yardımcısı ve beş başbakan da katılacak.

Ankara’dan törenler için tüm ülkelere davet gitmişti.

İLK DURAK BARIŞ ZİRVESİ

Törenlerin ilk durağı İstanbul’daki Lütfi Kırdar Kongre Merkezi olacak. Barış Zirvesi’nde Türkiye’yi Başbakan Ahmet Davutoğlu temsil edecek. 24 Nisan’da ise Çanakkale’de anma törenleri düzenlenecek. Bu törenlere Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan evsahipliği yapacak. 25 Nisan’da da kalmak isteyen yabancı konuklar, Anzaklar için düzenlenecek Şafak Ayini’ne katılacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X