Obama kanlı okul baskınıyla ilgili konuştu

ABD’de yine bir okul baskını yaşandı ve son bilgilere göre 10 öğrenci hayatını kaybetti. Birçok da yaralının olduğu saldırıyla ilgili konuşan Obama, ülkedeki silahlanmaya dikkat çekti ve olası eleştirilere meydan okudu.

Obama kanlı okul baskınıyla ilgili konuştu

ABD Başkanı Barack Obama, Oregon eyaletinde bulunan Umpqua yüksek okulundaki silahlı saldırıya ilişkin konuştu.

Beyaz Saray basın odasında konuşan Obama, ABD’de okul kampüslerinde meydana gelen şiddet olaylarının bir rutine dönüştüğünü belirtti.

Bu rutinin sona ermesi çağrısı yapan Obama, başkanlık dönemi bitene kadar böyle bir olay için tekrar kürsüye gelmek istemediğini anlatarak, “Fakat başkanlık süresince edindiğim tecrübeye binayen, böyle bir garanti veremem” diye konuştu.

“ZATEN SİYASALLAŞTIRILMALIDIR”

ABD kamuoyunda, “bu olayı siyasal bir olaya çevirdiği” yönünde eleştiriler alacağının altını çizen Obama, “Birileri ‘Obama bu olayı siyasallaştırdı’ diyecek fakat bu olay zaten siyasallaştırılmalıdır” dedi.

Obama, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu olay, hepimizin ortak hayatı ve siyasal yaşamımızla ilgilidir. ABD’li silah sahiplerine özellikle çağrı yapıyorum; ister bu silahı kurallarına uygun şekilde kullanıyor ol, istersen av için, spor için veya kendi aileni korumak için, senin için konuştuğunu iddia eden organizasyonlar seni gerçekten temsil ediyor mu?”

Obama, bu durumun siyasal bir seçenek olduğunu ve ABD’de neredeyse her üç ayda bir tekrar ettiğini belirterek, “Hepimiz böyle olaylarda hayatını kaybeden çocukların ailelerine cevap vermeliyiz” dedi.

Umpqua yüksek okulunda sabah saatlerinde düzenlenen silahlı saldırıda 10 kişi ölmüş, 20’den fazla kişi yaralanmış, saldırgan etkisiz hale getirilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X