Obama, tarihi bir ziyaret gerçekleştirecek

ABD Başkanı Barack Obama, önümüzdeki haftalarda Küba’ya tarihi bir ziyaret gerçekleştirecek. Kesin tarihi açıklanmayan ziyaretin Obama’nın Arjantin ziyaretinden önce olabileceği ifade edildi.

Obama, tarihi bir ziyaret gerçekleştirecek

ABD Başkanı Barack Obama, ABD ve Küba arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi kapsamında Küba’ya önümüzdeki haftalarda tarihi bir ziyaret gerçekleştirecek. Kısa süreli bir ziyaret olacağı kaydedilen ziyaretin kesin tarihi ise açıklanmadı. Ancak Obama’nın ziyaretinin 21-22 Mart’ta Arjantin’e gerçekleştireceği ziyaretten önce olabileceği kaydedildi.

Obama, ziyaretinin ardından Küba’yı ziyaret eden ikinci ABD Başkanı olacak. 

Küba’yı ziyaret eden tek ABD Başkanı 1928 yılında gerçekleştirdiği ziyaretle Calvin Coolidge olmuştu. Obama Kasım ayında, Küba hükümetini yeni bir yöne doğru yönlendirmeye yardımcı olmak için Küba’daki siyasi rakipleri ile bir araya gelmek istediğini ifade etmişti.

Küba hükümeti ise Obama’nın ziyaretinin memnuniyetler karşılanacağını kaydederek, bu ziyaretin ülkenin içişlerine karışmak anlamına gelmediğini bildirdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X