Obama’dan ağır suçlama

Libya’daki karışılıktan dolayı ABD Başkanı Barack Obama’dan İngiltere ve Fransa’yı ağır bir dille eleştirdi.

Obama’dan ağır suçlama

Obama ülkedeki kaostan İngiltere Başbakanı Cameron ve  eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’yi sorumlu tuttu.  

 

Libya’da Muammmer Kaddafi’nin devrilmesinde yer alan güçlerin ülkede istikrarı sağlayamaması ve yeni bir müdahalenin hazırlığının yapılmasının konuşulduğu bu günlere ABD Başkanı Barack Obama’dan İngiltere ve Fransa’ya ağır eleştiriler geldi.

Başkan Obama, Libya’da Muammer Kaddafi iktidarını deviren askeri müdahalenin başarıya ulaştığını ancak İngiltere ve Avrupa ülkelerinin daha sonraki süreçteki tutumu nedeniyle Libya’nın bugünkü hale geldiğini belirtti.

Obama, söz konusu açıklamasını Atlantic dergisine verdiği röportajda yaptı. ABD Başkanı, 2011’deki askeri müdahale ardından ‘Cameron’ın dikkatinin dağıldığını’ söyledi. 

FRANSA YERLE BİR ETTİ

Eski Fransa Çumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’yi de sert bir dille eleştiren ABD Başkanı Obama, ‘Libya’da tüm alt yapı sistemleri kurulmuşken Fransa’nın hava saldırıları hepsini yerle bir etti’ dedi.

OBAMA-CAMERON GERGİNLİĞİ

Amerikan Başkanı Obama’nın Libya’nın bugünkü hale gelmesinde İngiltere Başbakanı Cameron’ın tutumunun etkili olduğu yönündeki eleştirisinin Londra-Washington hattında gerginliğe neden olduğu iddia edilirken, Obama’nın sözleri İngiliz basınında de geniş yer aldı. 

Times, Obama’nın eleştirisi için ‘olağanüstü saldırı’ ifadesini kullanırken Independent ise, ‘Obama Cameron’ı Libya’yla ilgili paraladı’, ‘bu eleştirinin görevdeki bir ABD Başkanı için şimdiye kadar benzeri görülmemiş bir saldırı olduğunu’ belirtti.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X