Obama’dan hoşgörü dersi

ABD Başkanı Barack Obama, Demokrat Parti’nin başkan adayı Hillary Clinton için oy istediği mitingde Cumhuriyetçilerin adayı adayı Donald Trump’a destek veren bir seçmeni yuhalayan kişilere tepki gösterdi.

Obama’dan hoşgörü dersi

Trump pankartı açan seçmene tepki gösteren ve yuhalayan kalabalığa müdahale eden Obama, bu kişileri susturdu. Obama, ‘Size dikkatinizi verip dinlemenizi söylüyorum ancak bunu yapmıyorsunuz. Oturup bir saniye sessiz olun. Herkes otursun ve beni dinlesin. Salonda kendi adayını destekleyen yaşlı bir centilmen var. Hiçbir şey yaptığı yok, endişelenmenize de gerek yok. Her şeyden önce ifade özgürlüğüne saygı duyulan bir ülkede yaşıyoruz. Bu centilmen, orduya hizmet etmiş de olabilir ve buna saygı duymamız gerek. Yaşına da saygı duymamız gerek. Yuhalamayı bırakın. Oy kullanın’dedi. 

Öte yandan California’da bir Katolik Kilisesi, Demokrat Parti’ye oy vermenin ölümcül bir günah sayılacağı, Trump’a oy vermeyenlerin ise cehenneme gidecekleri yönünde skandal bir çağrıda bulundu. Time’ın haberine göre California, San Diego’da bulunan Lekesiz Gebelik Katolik Kilisesi,dağıttığı el ilanları ile ziyaretçilerine Hillary Clinton’a oy vermeme çağrısı yaparken, bu çağrıya kulak asmamanın cezası ise kaçınılmaz şekilde cehenneme gitmek olacağı uyarısında bulunuldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X