Obama’dan IŞİD talimatı

ABD Başkanı Barack Obama’nın terör örgütü IŞİD’in zayıflatılıp yok edilmesine yönelik çabaların yoğunlaştırılması talimatı verdiği bildirildi.

Obama’dan IŞİD talimatı

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, Ulusal Güvenlik Konseyi’ni toplayan Obama’nın, Iraklı güvenlik güçlerinin Ramadi kentini geri alarak kaydettiği ilerleme ve örgütle mücadele çerçevesinde kurulan küresel koalisyonun üyelerinin, Suriye ve Irak’ta devam eden askeri harekatlarını artırma konularında bilgilendirildiği belirtildi. 

Obama’nın, IŞİD’in yok edilmesine dönük çabaların yoğunlaştırılmasının devam ettirilmesi talimatı verdiği belirtilerek, “Buna, ortaklarımızla askeri işbirliğini artırmak için çalışma, yabancı savaşçı ağlarını dağıtma, DAEŞ’in Suriye ve Irak dışında açılımını durdurma, örgütün finansmanıyla mücadele, DAEŞ’in dış ülkelerdeki komplo çabalarını yok etme ve örgütün propaganda ve mesajlarıyla savaşma dahil” denildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X