Obama’dan Riyad’a çıkarma

ABD Başkanı Barack Obama taziye ziyaretinde bulunmak üzere eşi Michelle Obama ve 30 kişilik bir delegasyonla Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a gitti.

Obama’dan Riyad’a çıkarma

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Obama’yı uçağın kapısında karşıladı. Ziyarete Cumhuriyetçi kanattan önemli isimler de eşlik ediyor. İki lider arasındaki görüşmede Obama’nın hem taziye dikelerini iletmesi hem de iki ülke arasında yeni kral dönemindeki ilişkiler ve işbirliği meselesinin ele alınması bekleniyor. 

Obama’nın delegasyonunda Cumhuriyetçiler arasında baba George Bush döneminin dışişleri bakanları James Baker, eski ABD başkanlarının ulusal güvenlik danışmanı olarak görev yapan Brent Scowcroft, eski dışişleri bakanı Condoleezza Rice, Cumhuriyetçi Senatör John McCain  gibi isimler yer alıyor.

CIA BAŞKANI

Heyette ayrıca ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, CIA Başkanı John Brennan ve Barack Obama’nın danışmanları Susan Rice ile Lisa Monaco da bulunuyor. Delegasyonda en üst düzey isimlerin bulunması ABD’nin Suudi Arabistan ile olan ilişkilerine verdiği önemi gösteriyor.

Obama’nın ziyaretinde Mısır’daki son durum, bölgede İran ve Suudi Arabistan arasındaki rekabet ve Suriye sorunu gibi bölgesel konuların masaya yatırılması bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X