Obeziteye karşı yürüdüler

Bursa Halk Sağlık Müdürlüğü, obezite ile mücadele kapsamında ‘Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü` düzenledi.

Obeziteye karşı yürüdüler
Fiziksel aktivitenin sağlık üzerinde olumlu etkilerine dikkat çekmek amacı ile Merinos Parkı’nda gerçekleşen etkinliğe Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü idarecileri ve şube personellerinin yanı sıra çeşitli kurumlardan temsilciler de katıldı.
 
Konu hakkında yetkililer tarafından yapılan açıklamada “Günümüz teknolojisinin sağladığı imkânlar günlük hayatımıza büyük katkılar sağlarken, bizleri hareketsiz bir yaşam tarzına sevk etmektedir. Giderek daha az yürüyen kitlelerin enerji harcaması azalırken, aşırı ve yanlış beslenme alışkanlıkları da artmaktadır. Bunun sonucu olarak obezite başta olmak üzere birçok kronik hastalık yaygınlaşmaya başlamıştır” ifadeleri kullanıldı.
 
Ayrıca bireylere çocukluk yaşlarından itibaren hareketli yaşam tarzının kazandırılması gerektiğini ifade eden yetkililer, “Egzersizi günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline getirmek bireysel sağlığımızın korunması ve ileride karşılaşılacak sağlık tehditlerinin azaltılması konusunda oldukça büyük öneme sahiptir. Günde yarım saat spor yaparak, hareketsiz yaşamın neden olduğu obezite, diyabet, kalp-damar, kas-kemik ve eklem hastalıklarının önüne geçilebilir” şeklinde açıklamada bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X